Anekdote van de maand

Een alternatief hulpverlener zegt door de telefoon tegen een cliŽnt: ĎAls je mijn adviezen niet opvolgt kom ik naar je toe om je een stomp in je gezicht te gevení.

Wonderlijke en merkwaardige manier van 'hulpverlenen'... Misschien kan zo'n 'helper' zich het beste zelf helpen door een tijdje op vakantie te gaan? Of misschien laten omscholen tot bokser?

 

De wereld staat bol van negatieve zaken. Maar laten we alsjeblieft de goede ook niet vergeten. Wat op mij een grote indruk heeft gemaakt? Ik ken een man die twintig jaar lang zijn chronisch zieke, bedlegerige vrouw heeft verzorgd. Met intens geduld en onbegrensde warmte! Helaas is zijn echtgenote vorig jaar overleden. Ik hoor de man nog zeggen: 'Als je van iemand houdt doe je er alles voor'. DAT IS LIEFDE...

Hij is voor mij een voorbeeld. Zo lang er nog zulke mensen op de wereld bestaan, is de aarde leefbaar. Je kan beter naar zulke mensen kijken dan 'helpers' die zich zelf knock-out slaan.

 

P.S. Sinds kort mag je van Balkenende en Marijnissen overigens een mep terug geven uit zelfverdediging als je van iemand een lel ontvangt... Kortom in Den Haag zijn ze wakker aan het worden. Ze zijn bezig met natuurlijke processen. Om het in overdrachtelijke, weliswaar cryptische zin uit te leggen: ze vertellen het water dat het nat mag zijn...

          

 

 

                                        

 

Copyright © 2002-2007 Jan C. van der Heide      All rights reserved