Archief

Reguliere (klets)praet

 

Regelmatig valt er in het reguliere, therapeutische veld te beluisteren dat 'hypnotherapie' ouderwets, achterhaald zou zijn. 'Het' niet helpt en deze therapievorm daarom niet meer wordt gegeven bij de RIAGG's, psychiatrische inrichtingen en andere instellingen. Het hulpvragend publiek, de hulpzoekenden die naar deze therapievorm vragen worden met een kluitje in het riet gestuurd... Afgepoeierd!

 

De hulpvragers wil ik het volgende zeggen. Hypnotherapie is een schitterende therapievorm, waarmee binnen een aantal sessies uitstekende resultaten te behalen zijn. Reeds tientallen jaren werk ik als therapeut met deze therapievorm, dagelijks zie ik de zeer goede resultaten.

 

Ik wil u wel een geheimpje verklappen. De houding van de RIAGG's, reguliere instellingstherapeuten ten opzichte van de 'hypnotherapie' komt voort uit onwetendheid, om het woord onkunde niet te willen gebruiken. In z'n algemeenheid ontbreekt het hen aan scholing om hypnotherapie te kunnen toepassen. Het is namelijk een ambacht dat je moet leren... en dagelijks in de praktijk dient toe te passen wil je het in je vingers krijgen en houden. En daaraan ontbreekt het bij de RIAGG's en andere instellingen. Ervaring...!

Om kort te gaan... Overigens zonder te willen generaliseren, maar in z'n algemeenheid weten instellingen, reguliere RIAGG-therapeuten niet waarover ze praten als we het over hypnotherapie hebben. En dat is heel jammer voor het hulpvragend publiek. Door het niet toepassen van de hypnotherapie bij de reguliere instellingen, blijven hulpvragers onnodig lopen met emotionele problemen, angsten, stress, fobieŽn.

 

Indien u hypnotherapie overweegt en het niet wordt gegeven bij het RIAGG, zoek een zeer gedegen opgeleide hypnotherapeut op. Iemand die een volledige beroepsopleiding heeft gevolgd bijvoorbeeld bij de SETH (Vogeldreef 1, Zoetermeer). Dus niet naar iemand toegaan die een weekendcursusje hypnotherapie heeft gevolgd. Dan kan je beter blijven praten bij het RIAGG...

 

De hypnotherapie is een springlevende, eigentijdse therapievorm waarmee zeer positieve en verrassende resultaten te behalen zijn. Het hulpvragend publiek heeft recht op deze waardevolle therapievorm! Het kan psychisch lijden namelijk aanzienlijk verminderen, laten verdwijnen en mensen gelukkiger maken!

 

Jan C. van der Heide

   
 

          

 

 

                                        

 

Copyright © 2002-2007 Jan C. van der Heide      All rights reserved