Ik voel me het meeste thuis...
Ik voel me het meeste thuis...
 
Ik weet van mezelf dat ik erg...
Ik weet van mezelf dat ik erg...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Ram
Zon in Ram
19 Graden
Schorpioen
Maan in Schorpioen
25 Graden
Afnemende maan (Gibbous)
Afnemende maan (Gibbous)
19 dagen oud
Aantal bezoekers:

Voorspellingen 2014

AddThis Social Bookmark Button

 29 oktober 2013

Voorspellingen 2014

Door: Jan C. van der Heide

 

Beste lezer,

Zit achter mijn pc op bovengenoemde datum, op de kop af om 21.09.09 uur en tracht me af te stemmen op 2014.

Kris/ kras beschrijf ik wat er in mij boven komt. Van de hak op de tak, ik ga het niet rubriceren. Het staat symbool voor het jaar dat we tegemoet gaan; chaotisch, verwarrend, tegenstrijdig, hypocriet, mal, atypische moraal. Het is allemaal nìet wat het lijkt. Aandelenbezitters kunnen denken dat ze rijk zijn in de waan van de dag, mensen zonder werk worden tastbaar en met de dag armer. De bodem van de uitgeholde huizenmarkt, werkloosheid is nog helemaal niet bereikt. De wereld lijkt in een emotionele, maatschappelijke spagaat te verkeren. We staan aan de vooravond van grote en ingrijpende veranderingen, technische vooruitgang waarover je alleen kunt dromen.

 

 Vele negatieve aspecten komen aan het licht, maar ook de grote bouwkracht van de burger, zijn overlevingsmechanisme, vindingrijkheid, doorzettingsvermogen, humaniteit en bovenal de creativiteit. Alles lijkt in de materievorm af te brokkelen, maar niet in de abstracte zin. De moed wordt er in gehouden, de soort mens is tot verbluffende staaltjes in staat op elk gebied, de vindingrijkheid lijkt grenzeloos. We leven in een tijdperk waarin niet de materie de boventoon voert maar de geest… Het menselijke brein, de duizend miljard hersencellen gaan voor oplossingen zorgen.

 

Politieke aardverschuivingen liggen in het verschiet, nieuwe politieke partijen komen en gaan als gehandicapte eendagsvliegen. Fossiele regeringspartijen worden van binnenuit opgeblazen en verdwijnen van de aardbodem, uitgeholde, afgesplitste splintergroeperingen proberen een wat gemankeerde doorstart te maken. Een nieuw ras politici zal zich aankondigen, de nieuwe soort kan je het beste omschrijven als een kruising tussen een vos, veelvraat en een stinkdier.

 

De burger gaat elke politicus op de voet volgen. Achterkamertjes werk of gefluister uit hoogverheven Haagse, ivoren torentjes bol van arrogantie is er niet meer bij. De politiek wordt afgedwongen transparant…. De Tweede Kamer wordt in wezen gevormd door de chatrooms van Facebook en andere sociale media. En zo hoort het ook, een vleesgeworden referendum via de sociale media, omdat Nederland niet alleen van Den Haag is maar van iedere Nederlander. De regentenmentaliteit, oligarchie- of welke vorm van despotisme dan ook behoren voorgoed tot het verleden.

 

 Zeker als het over de economie gaat moeten we vooral optimistische geluiden laten horen. Dat lijkt in diverse maatschappelijke stromingen tenminste een ongeschreven wet te zijn. Hoezo somber? We zijn met z’n allen op weg naar een hoogconjunctuur. De AEX gaat door de 400 grens heen schieten…, dat gaan we allemaal beleven. De bomen groeien weer tot voorbij de hemel…, maar niet heus. Nederland lijkt een eiland te worden in het Verenigde Europa, er gaat van alles mis, de internationale doorvoerhandel duikelt, lijkt zelfs kopje onder te gaan.

 

De werkloosheidscijfers waren nog nooit zo hoog en er komen er steeds meer bij. De geluiden op economisch gebied zijn zeer tegenstrijdig. Werkelijkheid of shock van de toekomst? De economie in China raakt oververhit… Brazilië is een opkomende groeimarkt, maar het aantal mensen in de Braziliaanse sloppen neemt nog steeds niet af, maar toe. Een volgende crisis is in aantocht, de handel in valuta brengt landen aan de bedelstaf. Een tsunami aan vreemde valuta overstroomt de wereld. Mensen ‘verdrinken’ in vreemd geld omdat de waarde van geld van de ene seconde op de andere wordt gehalveerd.

 

* Poetin overspeelt zijn hand… en het charme offensief kan zijn gezicht niet meer redden. Opstanden nabij het Kremlin. Ook in andere Europese steden opstootjes, slagpartijen tussen politie en burgers. Sociale onrust.

 

* De Nederlandse export neemt aanzienlijk af.

 

 * USA trekt zich binnen eigen landgrenzen terug, richt zich vooral op de belangen van het land zelf.

 

* Verschuiving van machtsblokken binnen Europa, flirt tussen Merkel en Engeland. Frankrijk en Rusland streven naar meer samenwerking. Toenemende onvrede en opstanden in Turkije. De Arabische lente lijkt ook daar in aantocht.

 

* Helaas krijgt Nederland de politici die ze verdienen. Maar gelukkig komt de burger steeds meer tot inzicht en er wordt afscheid genomen van het kabinet. D66 krijgt een historisch aantal zetels, de PvdA is aan zijn nadagen van zijn bestaan bezig. Een tweede Wilders gaat opstaan, opvallend is, beiden kunnen niet zo goed tegen hun verlies. De één gaat ruimte maken voor de ander en verlaat min of meer gedwongen het politieke toneel.

 

* Goud blijft op de langere termijn nog steeds zijn waarde houden. Een mooie belegging voor geld dat je niet direct nodig hebt. Maar koop nooit virtueel goud, de zogenaamde goudrekening. De waarde van het goud dat u denkt in bezit te hebben is in de realiteit geen enkel equivalent voor materieel, tastbaar goud. In de praktijk is een virtuele goudrekening hetzelfde als een gouden zeepbel in bezit hebben en die willen oppoetsen. Uw dromen, uw goudbezit spat uit elkaar en er blijft niets van over. Zoals gezegd: Als u in goud investeert, koop dan altijd baar goud, goud dat u letterlijk in de hand kunt houden en in uw eigen bankkluis kunt stoppen! (Zorg er tevens voor dat u niet alleen virtueel geld heeft, maar ook geld in contanten!)

 * De rente is kunstmatig laag gehouden en komt op de wat langere termijn in opmars tot een verrassende hoogte.

 

*  De voedings- en farmaceutische industrie blijken elkaar het balletje toe te spelen, wat voor de één goed is blijkt voor de ander ook goed te zijn op een andere manier …, wat er op neerkomt dat je de hand die je voedt niet moet bijten….

 

* Minder gezonde voedingsmiddelen en toevoegingen als kleur-, smaak-, conservering stoffen levert bepaalde kwalen en gezondheidsproblemen op waarvoor de geneesmiddelenindustrie dan weer pillen fabriceert. Een vorm van ‘kruisbestuiving’ in een tijd dat de bijen zelf sterven door diezelfde, vervuilende industrie.

 

* De hetze tegen de alternatieve geneeswijzen, fytotherapie, homeopathie, acupunctuur zal steeds feller worden. Verenigingen en Stichtingen die zich bezighouden met het bestrijden van de alternatieve geneeswijzen krijgen donaties toegestopt van bedrijven die alles van chemie weten. Pillenfabrikanten trekken steeds meer macht naar zich toe, krijgen zelfs een dikke vinger in de pap bij verzekeringsmaatschappijen. De chemische, famaceutische industrie probeert de natuurlijke geneesmiddelen uit de schappen van webshops en winkels te verbannen. De roep om natuurlijke middelen te verbieden wordt bijna een afdwingen. Maar de tegenkrachten worden steeds groter, gesymboliseerd in de gele wortel tegen kanker… Moeder Natuur zelf blijkt de beste apotheker van de wereld te zijn, zoals velen allang weten. In de oerwouden groeit, bloeit minstens nog 97 procent onontdekte stoffen die gezondheid kunnen bevorderen en ziekte bestrijden.

 

* Koning Willem Alexander zal zich steeds meer ontplooien en zich ontwikkelen als een zeer waardevol intermediair tussen bedrijfsleven en het buitenland. Een Koopman Koning, net als zijn voorvaderen. Omdat hij van huis uit zo wordt geruggesteund, komt zijn idealisme ook tot volle bloei. Het samengaan tussen realisme en idealisme, deze kruisbestuiving zal rijke vruchten afwerpen.

  

* Verwarrende situatie in het Engelse Koningshuis. Opstoppingen nabij Buckingham Palace. Troonwisseling?

 

* Duikboten gaan in de wereld steeds vaker voor illegaal vervoer zorgen. 

 

* Een oplossing van de Madeleine MacCann-zaak komt uit onverwachte hoek. De Portugese recherche komt met een verrassend resultaat na een nauwgezet onderzoek. 

 

* De chemische industrie zal op termijn een humanitaire metamorfose ondergaan door druk van onder af, de burgers zelf gaan meedenken en handelen. De graaiers in de top worden steeds vaker door ondergeschikten op sterk water gezet. Niet zo zeer letterlijk maar wel in overdrachtelijke zin. Een goede en positieve ontwikkeling binnen de industrie. We staan aan de vooravond van een sterk veranderende maatschappij en wereldbeeld. Als de historie in de toekomst terugkijkt naar de huidige periode, zal men het over het hebzucht-tijdperk hebben. Visioenen over een sociale toekomst gloren aan de horizon.

 

 * Horrorarts Jansen – Steur probeert zijn straf te ontlopen via dikke rapporten van de psychiater. Niet zijn honderden patiënten zijn het slachtoffer, maar de spookachtige arts zelf blijkt een patiënt/ slachtoffer te zijn van de naoorlogse omstandigheden, wordt aangevoerd. De arts is in feite niets aan te rekenen. De zaak wordt omgedraaid. De Jansen – Steur patiënten gaan een vuist maken en zijn uiterst weerbaar, bijten gezond van zich af.

  

* Aardschokken ten zuiden van Groningen. We moeten er ernstig rekening mee houden dat er net zo als in de USA vaker in Europa, ook in Nederland grote windhozen en zelfs orkanen ontstaan. Een nieuw fenomeen is, windhozen die dijken destabiliseren en er zelfs gaten in slaan.

  

* Een drone boven het Witte Huis! Niemand hield er rekening mee dat het zou en kon gebeuren. Paniek. Het loopt allemaal met een sisser af. Er wordt na afloop van de gebeurtenis nog verwarring gesticht door te zeggen dat het ‘een vliegende schotel’ was. Maar de president heeft in groot gevaar verkeerd, dat lijken de feiten. Openlijke ruzie tussen Poetin en Obama, het verstoort het vredesevenwicht in de wereld.

  

* In de jaren 70 van de vorige eeuw heb ik het al wat oneerbiedig gezegd: ‘met de oudjes gaan ze in de toekomst de dijken ophogen’. Het begint er verdacht veel op te lijken. Gelukkig gaan de ouderen voor zich zelf zorgen. Verlaten industrieterreinen worden door bejaarden opgekocht, die een woonbestemming krijgen. Toegewende personen uit bijvoorbeeld de Balkan gaan het erg goed doen in de zorg en verpleging. De ouderen worden selfsupporting op alle fronten en niveaus van het maatschappelijke verkeer. Het betekent wel dat er een soort gettovorming plaatsvindt, ouderen bij ouderen en jongeren bij jongeren. Ouders vertrekken vaak vervroegd uit hun woningen om de huizen aan hun kinderen over te doen. Het is vaak de enige manier waarop de kinderen de beschikking krijgen over een woning, zodat ze een gezin kunnen stichten. Maatschappelijk geeft het intense verschuivingen. In de komende jaren grijnst het monster van een nijpende woningnood ons toe. Alleenstaande ouderen in grote huizen worden gedwongen om jonge gezinnen in te kwartieren. Je zou bijna denken dat de tijden van het vorderen van huizen weer in aantocht zijn. Ouders geef je geld & goed liever aan je kinderen. Anders pakt de Staat je kapitaal, roerende en onroerende goederen af. De ‘plukze-teams’ worden niet alleen ingezet voor criminelen, zal blijken…Die tijd is niet ver meer. De meest kwetsbare groep die als afgeschreven wordt beschouwd, gaat financieel de hardste klappen krijgen. AOW-ers ontvangen straks geen vakantiegeld meer omdat ze al iedere dag vakantie hebben. Met andere woorden draconische vormen van bezuinigingen liggen in het verschiet.

  

* Een onderzoek, mogelijk net zo zinloos als vele andere onderzoeken, gaat aantonen dat reguliere artsen, als ze zèlf ziek zijn vaak alternatieve wegen bewandelen om weer beter te worden. En dat ze bij voorkeur geen gebruik maken van chemokuren, bestralingen en ingrijpende medicijnen. (Omstreden cijfers zullen uitwijzen dat artsen zelf het minst vaak hun organen doneren).

  

* Economisch gaat er een verdieping komen in de malaise, aan een nieuwe wereldwijde recessie lijkt niet te ontkomen. ‘Gebakken beurslucht’ zal vele particulieren in een economische en financiële afgrond storten.

  

* Omzetten zakken in, China, Brazilië, India, Japan, USA en niet in de laatste plaats Europa. 

 

* Kleine Nederlandse banken wankelen. Ze blijken een bedenkelijke rol te spelen in het wisselen van geld. Fluctuerende koers van de Euro. Hypotheekoorlog. Buitenlandse banken storten zich op de vastgelopen Nederlandse hypotheekmarkt. Vooral de Duitse hypnotheekbanken worden zeer geliefd binnen de Nederlandse grenzen. Nederlandse banken komen in opspraak door betrokkenheid bij speculatieve en gemanipuleerde grondstoffenhandel. Het onderzoek naar de malversaties zal een domino-effect hebben binnen andere bancaire zaken.

  

* Nederlandse producten; boter, kaas, eieren, vlees verdwijnen met vliegtuigladingen tegelijk naar het buitenland, vooral naar China, waardoor in Nederland zelf schaarste aan die producten gaat ontstaan. De voedselprijzen schieten na de zomer omhoog. Een nationale grootgrutter komt in de financiële problemen. 

 

* Energiebedrijven, de staat, en gemeenten blijken bindende (geheime) afspraken te hebben gemaakt over het plaatsen van windmolens. En de rekening wordt bij voorbaat op het bordje van de energieverbruiker gelegd. De onderhoudskosten van windmolens blijken in de praktijk onbetaalbaar. Op termijn zijn die herstel-, onderhoudskosten van de molens vele malen hoger dan wat het uiteindelijk aan stroom oplevert. Windmolens worden in de nabije toekomst massaal afgebroken. Als het om de portemonnee van de consument gaat, zou je wensen dat het hele hoofdstuk ‘bouwen van windmolenparken’ zo snel mogelijk wordt overgeslagen. Dat wordt een debacle. Nee, de energie van de toekomst komt uit de zee, opgewekt via de getijden van eb en vloed. De provincies moeten ernstig in de gaten worden gehouden, wat ze met de miljoenen gaan doen die ze hebben verdiend met de energiehandel. IJslandse toestanden moeten worden voorkomen.

 

*  De fabricage van de elektrische auto heeft een grote vervuilende invloed op het milieu. Die cijfers worden in toekomst op een rij gezet.

 

* De mogelijkheid van massaproductie van de waterstofmotor voor auto’s, komt weer een stapje dichterbij. De elektrische auto’s zullen nooit een doorbraak in het vervoer opleveren, de waterstofmotor wel! De toepassing van de waterstofmotor zal een economische verschuiving op de wereld teweeg brengen. In de komende periode zal er belangrijke info over in de media verschijnen.

  

* Het winnen van schaliegas betekent op termijn kankerverwekkende stoffen in de bodem, dus besmette groenten, fruit, gewassen en het omhoog komen van vergiftigend zwart water…! Hopelijk laten we het niet zover komen! De bodem, de aardlagen, en onderaardse waterstromen lenen zich in Nederland niet voor het winnen van schaliegas. De wetenschappers doen alsof ze weten waarover ze praten. Ze weten net zo veel als u en ik. Geen schaliegas winnen, omdat we onze kindskinderen niet willen opschepen met zwart water… En we willen het ze natuurlijk ook niet aandoen dat ze moeten emigreren naar de Noord-Duitse laagvlakte omdat Nederland zelf onleefbaar is geworden.  

 

* Het kabinet gaat voor duizenden euro’s beslag leggen op spaargeld boven de 100 duizend euro. Het wordt door de staat gewoon zonder voorafgaande toestemming van je rekening afgehaald. De verontwaardiging van het publiek zal tot kookhoogte stijgen. Bovenop alle belasting zal de tiende penning worden ingevoerd, de belasting waardoor de 80-jarige oorlog is ontstaan.

  

* De BTW zal op termijn de magische grens van 25 procent in verschillende Europese landen doorbreken. Nederland wil niet achterblijven..

  

* Recessie lijkt een depressie te worden? Onthutsende cijfers uit Duitsland, China, USA, India worden bekend gemaakt naar aanleiding van de valutaspeculaties.

  

* Er komt een apparaat op de markt dat gedachten kan lezen. De toepassingsmogelijkheden zijn vrijwel onbegrensd, je kunt er je pc mee besturen, een voertuig, alle technische snufjes in je huis. De robotbutler zal zijn intrede doen. Door contact via micron-elektromagnetische velden, weet de robot precies wat er van hem wordt verwacht. In de verre toekomst zullen robots boodschappen doen, ze kunnen allerlei ingewikkelde klussen aan: kleding veranderen, koken, hond uit laten, huishoudelijke arbeid, een gesprek op instelbaar niveau voeren.

  

* Welke invloed heeft met name koemelk, varkens-, kippenvlees, eieren op het ontstaan van bepaalde ziekten? Voor de hand liggende, dagelijks gebruikte, op het oog onschuldige voedingsmiddelen blijken een grote impact te hebben op de gezondheid. Met een wetenschappelijke doorbraak in de preventie van ziekten komt men deze aspecten steeds meer op het spoor. Dit zet talloze aannames op losse schroeven waar het gaat om de oorzaken van specifieke vrouwen- of mannenziekten.

 

* Er worden plannen ontdekt om stimulerende middelen of alcohol in kinderdrankjes en snoep te verwerken.

 

* Een trend wordt modeshows met gebruikte kleding. Kledingruil via internet. Voor het maken van eigen kleding kruip je achter je computer. De PC ontwerpt, knipt en naait het gewenste, ‘nieuwe kledingstuk’ van oude kleren. Bouw je eigen huis van achter je computer. Geheel geautomatiseerd wordt je huis opgebouwd in een fabriekshal, element voor element. Er komt geen mensenhand meer aan te pas, robots verrichten de bouwwerkzaamheden. Het tijdperk van robots in het dagelijks leven is aangebroken.

  

* Een piramidespel, een gokvariant komt tot ontwikkeling om je hypotheek af te betalen.

 

* Nederland wordt wereldkampioen voetbal 2014. Een relatief onbekende voetballer maakt het doorslaggevende doelpunt. (Van Gaal oppassen voor infecties, voedselvergiftiging door besmet voedsel is een zwakke plek).

(Naschrift: Vorig jaar oktober voorspelde ik, zie boven, dat Oranje in 2014 op de eerste plaats zou komen, helaas ze bereikten brons, de derde WK-plek. Het blijkt maar weer voorspellen is mensenwerk. ‘Gevoel’ kan je niet meten en wegen, het is ook geen hogere vorm van wiskunde waarbij de uitkomst vast staat. Of chauvinisme kan het denken & voelen oranje kleuren. Niet alleen helderzienden zien het soms niet zo helder, bij talloze voetbalexperts was de intuïtie regelrecht defect. Zij dachten dat Oranje geen enkel doelpunt zou maken en meteen naar huis kon. Wat zaten ze er allemaal finaal naast met hun voorspellende expertise. In tegendeel Oranje bereikte juist een uniek resultaat, alle wedstrijden gewonnen! En tijdens het ‘niet voetballen’, penalty’s nemen, hoe jammerlijk, een puntje te weinig.

Het WK 2014 zal in de historie oranje gekleurd blijven. Het Oranje elftal wordt namelijk gevormd door mentale kampioenen en dat is toch niet in doelpunten uit te drukken).

 

 

* Europa wil op termijn de levenslange gevangenisstraf afschaffen. Onbeantwoord blijft de vraag op welke wijze de zwaarste straf voor ernstige misdaden vorm moet krijgen. Geluiden om de doodstraf opnieuw in te voeren worden ook gehoord, maar ontmoeten groot verzet van humanitaire bewegingen.

 

* Er wordt een nieuwe vorm van bewaking ontwikkeld, waarmee huizen en andere gebouwen in een onzichtbaar licht worden gehuld. Er kunnen geen mensen naar binnen of naar buiten zonder dat het alarm af gaat. Ook het erf kan je beschermen met een gordijn van licht. De dienstverlening kan nog worden uitgebreid met een opsporingsmechanisme, voor het geval dat iemand binnendringt. Dit bestaat uit een douche van microchips die aan haren, huid en kleding kleven en een sterk GPS-signaal afgeven. Zelfs al ga je drie meter diep in het water zitten, je bent te traceren door de opsporingsdiensten. Vooral juweliers, banken en later ook particuliere woonhuizen worden uitgerust met een dergelijke chipdouche. De eigenaar kan het in werking zetten door een bepaald codewoord te zeggen, een knop in te drukken, op een bepaalde plaats te gaan staan of tegen iets aan te leunen.

 

* De Nederlandse Staat ontwikkelt plannen om via ongebruikelijke wegen massaal DNA patronen te verzamelen. Bijvoorbeeld via een afgeleide van vingerafdrukken blijkt het in de toekomst mogelijk om tot een loepzuiver DNA beeld te komen.

 

*  Dankzij de Nederlandse marechaussee wordt een grote aanslag in de USA voorkomen.

 

* Een militante tak in de Chinese regering probeert de macht te grijpen.

 

 * De aandelenbeurzen lijken af en toe op een tombola, er worden griezelige winsten gemaakt en tot de verbeelding sprekende verliezen die zich de volgende dag weer vertalen in winst. Wanhoopsdaden door een bankroet lijkt een epidemie te worden.

 

 * De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un door medische mankementen uit de roulatie. Een ‘stammenoorlog’ in de regering wordt uiteindelijk op straat uitgevochten. Het publiek komt in opstand.

 

 *  De Paus gaat een groot gebaar vol vrede en verzoening maken naar de Joden en de Arabieren. Hij redt zelfs de wereldvrede door zijn warme menslievendheid.

 

 * Obama vermagert en lijkt niet fit.

 

* Merkel verbreekt banden en zoekt toenadering tot nieuwe buitenlandse partners.

 

* De Vlamingen komen er steeds meer achter dat ze bij Nederland willen horen of een personele unie willen aangaan. Het Belgische Koningshuis probeert wanhopig een impasse te doorbreken in de steeds dieper wordende kloof tussen Walen en Vlamingen. Er wordt een ernstig beroep gedaan op de redelijkheid en humaniteit.

 

 * De vuile was van het Verenigd Europa komt naar buiten, een Nederlandse klokkenluider wordt in een beveiliginsprogramma opgenomen.

 

 *  Geer & Goor krijgen een speciale onderscheiding. Hun directe initiatieven krijgen massale navolging door gewone burgers.

 

 * De strijkstokproblematiek van goede doelen zal spoedig tot het verleden behoren, directeuren en overig bestuurlijk franje verdwijnen en alle baten gaan direct naar het goede doel. De burger laat zich niets meer op de mouw spelden.

 

 * Een tot de verbeelding sprekend misdrijf zal een onverwachte ontknoping krijgen, zonder het bij de naam te willen noemen, het heeft met mishandeling te maken.

 

*  Aanzwellende geruchten over een hooggeplaatste, kerkelijk functionaris in het centrum van Nederland.

 

 * Haagse geluiden worden steeds duidelijker om tussentijds via noodwetten te bezuinigen op bejaarden, personen opgenomen in verzorgings- en verpleeghuizen.

 

* We worden niet zozeer bedreigd door atoomwapens, maar nieuwe bacterie-/virusmutaties uit de intensieve veehouderij bedreigen ons. Een nieuwe variant van varkenspest manifesteert zich reeds, via een vergaande mutatie dreigt het op de mens over te gaan. De intensieve, massale uitbuiting van het dier zal tegenkrachten opleveren en worden afgestraft met nieuwe ziekten.

  

* Er ontstaat een levendige handel in Bitcoins. Men probeert deze nepmunt te verbieden maar deze muntsoort is niet uit te roeien en zal steeds vaker over virtuele toonbanken gaan.

 

Laten we hopen dat de minder prettige voorspellingen niet uitkomen. En wij met z’n allen een positief 2014 tegemoet gaan. Afgezien van wat dan ook, het leven op zich is ‘zo kostbaar’ en dan bedoel ik niet dat het zo duur is. We leven in Nederland in vrijheid, kunnen denken en voelen wat we willen, dat is een onbetaalbare schat. Kijk naar andere landen in de wereld waar zelfs je gedachten verboden zijn. We gaan er gewoon wat van maken… Schouder aan schouder slepen we elkaar door de moeilijke tijden heen… We hebben elkaar allemaal nodig, zijn als de golven van de zee, vloeien in elkaar over omdat we behoren tot de grote familie; mens. Of je nu zwart, wit, geel, groen met een paars randje bent of niet, het maakt allemaal niet uit, Onze Lieve Heer heeft geen kleurenstaalboek.

 

Succes op alle fronten en spirituele niveaus.

 

Jan C. van der Heide

 

hypnotherapeut & paragnost

 

 

 

 
Wie is online
We hebben 78 gasten online
Radio Paravaria