Vaak moet je in het leven zoeken naar een compromis...
Vaak moet je in het leven zoeken naar een compromis...
 
paragnost_jan_c_van_der_heide.jpg
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. Het woord ‘Nieuwsbrief’ is misschien wat te groot uitgedrukt, de inhoud is meestal een enkel bemoedigend woord, een spreuk of een daghoroscoop.
Standen zon en maan
Weegschaal
Zon in Weegschaal
18 Graden
Schorpioen
Maan in Schorpioen
29 Graden
Jonge maansikkel (Crescent)
Jonge maansikkel (Crescent)
2 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Horoscopen

Steenbok

AddThis Social Bookmark Button

Horoscoop

2017

STEENBOK

(22 december tot en met 20 januari) 

steenbok

De Steenbok heeft soms de neiging om het onmogelijke na te streven. Op zich is daar niets fout aan, leg de lat maar hoog… Stel eisen aan je zelf, haal het uiterste uit je zelf. Kortom maak er wat van door je talenten, intelligentie, persoonlijke waardevolle eigenschappen in stelling te brengen. Maar als dingen niet lukken zo als je in je hoofd hebt, stel het doel dan bij. Een flexibele opstelling is dan van doorslaggevend belang. En dat gaat de Steenbok dit jaar hopelijk doen, de bakens wat verzetten. Ze zullen zeer tevreden zijn over alles dat ze dan zullen bereiken.

Jonge Steenbokken kunnen van die fijne ongeleide projectielen zijn. Hun  enthousiasme is groots. Af en toe moeten ze wat worden afgeremd als ze een doodlopende straat inhollen die eindigt in een muur. Eerst een deur in die muur maken en dan verder hollen… En uiteindelijk gaan ze het goede pad bewandelen. Op weg naar school raken ze wel eens de weg kwijt, maar dat is niet steeds maar een enkele keer. De Steenbok gaat een goede positie in de maatschappij bereiken.

Steenbokken met partner en kinderen. Soms ben je moe van alles. Je snakt dan naar rust, gewoon even niks. Dat zal niet lukken iedereen rekent op je. Je bent een kurk waarop het gezin drijft. Als je rust wilt hebben moet je wachten op je AOW en dan nog wordt het een paar jaar later. Kindervreugd’ geniet ervan, ze zijn niet geplukt uit de bloemkool… Maar de Steenbok neemt altijd de verantwoordelijkheid, het zijn ook maar mensen, die kunnen soms een dipje hebben. Je zult weer stralend ontwaken uit een vleugje moedeloosheid en veel succes zal worden uitgestrooid op je levenspad. Maatschappelijk, financieel kom je in de lift te zitten en iedereen kan fijn meerijden op de bok.  Je zult dingen bereiken die je in je stoutste dromen nog niet hebt voorzien. Hier en daar gaan ze over je roddelen, succes geeft altijd scheve ogen. Ga er vooral boven staan…

Alleenstaande Steenbokken. Je gaat een grote buitenlandse reis maken en daar je liefde tegen komen. Het was eigenlijk een studiereis, maar van studeren komt weinig terecht omdat je andere dingen aan het ‘bestuderen’ bent… Een onvergetelijke oogopslag, de kleur van de ogen, de mooie handen en alles dat in de regel aan handen vast zit…, de geur van die persoon zal je bedwelmen. Wat is het leven toch mooi! Je kunt altijd besluiten om ergens samen te gaan wortelen, maar voor stekken lijkt het nog te vroeg. Eerst de studie afronden en de baan komt er aan.

Steenbokken op jaren, uit den vreemde zal een brief voorzien van een ouderwetse postzegel je bereiken. Je zult die brief koesteren. Waarom? We verklappen nog niet alles, wacht maar af… Het zal je gelukkig maken.

Altijd fijn als iemand iets heeft om naar uit te kijken. Je ‘ouwe dag’ ziet er helemaal niet stoffig en saai uit. Je trekt er gelukkig vaak op uit, al is dat met je rollator, elektrokar, maakt niet uit… Je komt buiten de deur en daar gaat het om. Gewoon de geraniums van de andere kant bekijken… verruimt je blik. Pak een oude hobby weer op, je klein-/buur-kinderen, neefjes, nichtjes, oom-, tantezeggertjes of hoe het spul allemaal mag heten, vinden dat hartstikke tof/ cool en je wordt hun grote hobbyvoorbeeld.

 

© Jan C. van der Heide

 
Wie is online
We hebben 101 gasten online
Muziek aan/uit

There seems to be an error with the player !

Radio Paravaria