Vaak moet je in het leven zoeken naar een compromis...
Vaak moet je in het leven zoeken naar een compromis...
 
paragnost_jan_c_van_der_heide.jpg
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. Het woord ‘Nieuwsbrief’ is misschien wat te groot uitgedrukt, de inhoud is meestal een enkel bemoedigend woord, een spreuk of een daghoroscoop.
Standen zon en maan
Weegschaal
Zon in Weegschaal
18 Graden
Schorpioen
Maan in Schorpioen
29 Graden
Jonge maansikkel (Crescent)
Jonge maansikkel (Crescent)
2 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Horoscopen

Schorpioen

AddThis Social Bookmark Button

Horoscoop

2017

SCHORPIOEN

(23 oktober tot en met 22 november) 

schorpioen

De Schorpioen gaat komend jaar ‘het’ maken. Op allerlei fronten en niveaus liggen er mogelijkheden. Je kunt zelfs kiezen op diverse terreinen; wonen, werk en liefde.

Niet meteen naast je schoenen gaan lopen van ‘ik heb het gemaakt’. Niet doen, er is eerst het nodige werk aan de winkel. Er valt nogal wat te verzetten voordat het zo ver is. Maar dat gaat je lukken. Een oudere persoon in je omgeving geeft je goede raadgevingen, sla die waardevolle adviezen niet in de wind. Het zal je veel omwegen besparen. Niet dat je ook niet naar je zelf moet luisteren, natuurlijk wel… Intuïtie is goud waard en heeft vaak betere antwoorden dan tien denkhoofden kunnen produceren.

Uit onverwachte hoek komt ook nogal wat schimmige tegenwerking, maar dat wordt ingegeven door een forse vleug jaloezie. Geen aandacht aan geven, die negatieve energie droogt van zelf op. Een hele geruststelling om dat te weten en hoef je er meteen niet meer wakker van te liggen.

De jeugdige Schorpioenen hebben de neiging om in zeven sloten tegelijk te lopen als ze geen leiding krijgen. Vraag aan je vader, moeder, ooms, tantes, buurvrouwen of wie dan ook of je af en toe met ze kan praten over je leven. De dingen die je meemaakt, wat je hebt gezegd, de ruzie die je al of niet hebt, problemen in de liefde of dat het juist heerlijk is. Je hebt een klankbord nodig Schorpioen. Communicatief ben je uiterst vaardig en kunt gesprekken voeren op niveau. Dus niet aankloppen bij een gesprekpartner die aardappelen, stro en schillen in zijn hoofd heeft en de emotionele ontwikkeling heeft van een larf. Duidelijker kunnen we niet wezen. Je bent een goudvinkje die soms het gevoel heeft dat hij in een mussennest is geboren… Op zich niks mis met een mussennest, maar het goudvinkje kan zich af en toe wat verloren voelen. Begrijp je! We zeggen jou daar waarschijnlijk niets nieuws mee. Maar mogelijk ben je geboren in het nest van goudvinkjes als goudvinkje en dan is het volop genieten geblazen. Deze incarnatie is dan zondermeer veel belovend. Een heel verhaal om alles in de kosmische sfeer en verantwoord volgens het sterrenstelsel uit te leggen. Maar gelukkig je begrijp veel…!

Het brengt ons op de Schorpioen met partners en kinderen.  Je geliefde heeft misschien af en toe wat haren op de tanden waar ze zelfs een permanentje in kan leggen, maar zelf ben je ook niet altijd even makkelijk. Ja vroeger in de witte broodsweken toen kon alles, weet je nog. Het advies nu is in de relatie: geven en nemen. En dat geldt voor beiden.

De kinderen scharrelen er zo gezellig tussen door, hier en daar wordt er een ordinaire, grote mond op gezet tegen pappa en mamma. Die dan weer in woede ontsteken en uiteindelijk zit de hele familie ’s avonds weer met z’n allen bij de tv. Ze kunnen elkaar niet missen. Voortaan niet zulke omwegen bewandelen, laten voelen dat je van elkaar houdt, dan is schreeuwen en boosheid niet nodig.

Wat erg fijn is de bankrekening wordt volgestort met een aardig grote prijs. De vakantie met de hele familie kan door gaan. Nog niet meteen boeken eerst nog even afwachten wanneer het prijzengeld op je rekening wordt gestort.

De Schorpioen op jaren… Meestal blijft de partner net zo lang leven als de Schorpioen zelf, gelukkig maar. Geniet van alle goede dingen des levens! Of als er wat problemen zijn, probeer er een mouw aan te passen. Gelukkig is de Schorpioen uiterst vindingrijk om zaken op te lossen of glad te strijken. Laatst hoorden we van een hoogbejaarde Schorpioen: ‘Ik ben aan het schimmelen maar ben nog steeds dol op mijn lieve vrouwtje…, voor mij blijft ze eeuwig jong’. Typisch de zienswijze van een Schorpioen, positief, opbouwend en liefdevol.

Schorpioen gewoon naar de 100 jaar gaan saampjes en als je alleen overblijft, liefde gaat over de grens van de dood heen…., weten de sterren.

 

© Jan C. van der Heide

 
Wie is online
We hebben 86 gasten online
Muziek aan/uit

There seems to be an error with the player !

Radio Paravaria