Ik voel me super vrij in Nederland...
Ik voel me super vrij in Nederland...
 
paragnost_jan_c_van_der_heide.jpg
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. Het woord ‘Nieuwsbrief’ is misschien wat te groot uitgedrukt, de inhoud is meestal een enkel bemoedigend woord, een spreuk of een daghoroscoop.
Standen zon en maan
Stier
Zon in Stier
16 Graden
Maagd
Maan in Maagd
21 Graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
10 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Vragen aan Jan Wat is 'GIDS-HAKWERK'?

Wat is 'GIDS-HAKWERK'?

AddThis Social Bookmark Button

Vraag

Beste Jan,
Ik heb een vraag over het volgende...
Heb jij wel eens gehoord van 'hakken', mensen die als het ware klaar worden 'gestoomd' om contact met hun gids(en) te kunnen leggen? Iemand die dit ondergaat schijnt zich dan zo'n vijf weken heel rot te voelen. Verder wordt ook beweerd dat degene die dit 'hakwerk' doet zelf geen 'echt' mens meer is
(wat daar dan ook mee wordt bedoeld). Daarna kunnen ze nog een cursus volgen om met overledenen te communiceren...
Deze 'hakster' beweert tevens dat ze gidsen kan 'bijzetten' (hoe moet ik mij dit voorstellen?). Dit alles wordt georganiseerd in de Heksenketel (te R.) door D.
Je bent vrij om deze brief al dan niet te plaatsen. Zie maar...
Warme groet,
Immanuel (Andes)

 

Antwoord

Beste Immanuel,

Mijn algemene ontwikkeling reikt (of was het rijkt?) zo ver dat ik weet wat 'houthakkers' zijn. Wat hakken naar gidsen, mensen betreft? 'Gidshakken', 'gidshakwerk' heb ik nog eens de Dikke Van Dale op nageslagen. En kom niet verder dan: 'kappen, met een bijl, houweel enz. op iets slaan en verdelen, splijten, fijnmaken'. Het hakken naar gidsen & mensen staat niet omschreven.

Kennelijk kan er op dit thema toch een vervolgcursus in de Heksenketel worden gevolgd... Heel knap. Zouden ze misschien bedoelen dat een dergelijke 'Heksenketel-opleiding' danig in je portemonnee hakt?

'Hakken' naar mensen en dingen komt me in 'gidswerk' een beetje vreemdsoortig over. Maar ik pretendeer bepaald ook niet alles te weten, ben ook maar een eenvoudige sterveling, met onbegrensde beperkingen. Schiet me opeens te binnen, ik weet wel wat 'gehaktdag' is. Vroeger was dat meestal de woensdag. Tegenwoordig kan dat best de donderdag zijn, dat heb ik dan even gemist... De tijden gaan ook zo snel. Immers: Hakken, hakte, gehakt... voordat je het weet is het verleden tijd, voltooid deelwoord noemen ze dat in vaktermen.. geloof ik, geloofde of was het geglovde ik. De Nederlandse taal is soms net zo'n verwarrende heksenketel als het 'hakkende gidswerk...'.

Kort en goed, we gaan er gezellig met z'n allen 'gehakt' van maken èn een vrolijke heksenketel!

 

Groetjes,

Jan C. van der Heide

 
Wie is online
We hebben 67 gasten online
Muziek aan/uit

There seems to be an error with the player !

Radio Paravaria