Ik vind mezelf...
Ik vind mezelf...
 
paragnost_jan_c_van_der_heide.jpg
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. Het woord ‘Nieuwsbrief’ is misschien wat te groot uitgedrukt, de inhoud is meestal een enkel bemoedigend woord, een spreuk of een daghoroscoop.
Standen zon en maan
Kreeft
Zon in Kreeft
13 Graden
Schorpioen
Maan in Schorpioen
5 Graden
Eerste kwartier
Eerste kwartier
7 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home 2018 Horoscopen 2018

Vissen

AddThis Social Bookmark Button

Horoscoop

2018

VISSEN

(20 februari tot en met 20 maart) 

vis

Ja, de VISSEN hebben komend jaar regelmatig beet… Niet omdat ze in troebel water vissen, nee, zeker niet…, de Vissen zijn goudeerlijk. Maar de kosmos brengt ze het komend jaar werkelijk een lawine van voorspoed. Het komt zomaar in de schoot vallen, ze hoeven er niks voor te doen. Nou ja, helemaal niks is ook niet waar. Af en toe moeten ze stevig aan de bak, krijgen ze hier en daar de mantel uitgeveegd, aanmerkingen, maar dat hoort er allemaal bij, that’s live…

De jeugdige Vissen kruipen af en toe wat weg, houden niet zo van vreemden. Menige Vis moet je onder tafel wegplukken als er bezoek komt. Ze zijn ook zo gevoelig die Visjes, ze voelen van alles of denken van alles te voelen. Booswichten onder hun bed, inbrekers in de kast of achter de deur, boze mannen die ze willen ontvoeren of hun ouders willen opeten. De wolf en de zeven geitjes… moet je nooit aan een Visje vertellen. Want dan denken ze dat de grote boze wolf door het sleutelgat van hun slaapkamerdeur kruipt om ze als toetje op te peuzelen. De fantasie van de jonge Vis is groot. Gaande weg wordt dat wel beter en gaan ze meer in spiritualiteit geloven, maar kunnen dan weer last krijgen van weerwolven of de volle maan neemt bezit van ze.

Maar gelukkig, wat boven beschreven staat geldt Goden zij dank… maar voor een beperkt aantal Vissen. De rest is geweldig en mankeren werkelijk helemaal niks. Over het algemeen zijn ze heel leergierig, beleefd, zorgzaam, lief, geduldig, gevoelig, eerlijk. Sommige leggen dat uit als schijnheilig maar om zo te denken doe je de Vis te kort… Ze zijn gewoon redelijk volmaakt in de wieg gelegd en wat ook belangrijk is, goed opgedroogd… Let maar op veel Vissen, ze hebben een prachtig glad vel tot op hoge leeftijd. Maar we dwalen af. Beroepen die bij Vissen passen: postbode, hoogleraar, psycholoog, psychiater, loodgieter, elektricien, dierenarts, ecologisch verantwoord werkende boer, interieurverzorger of iets in de zorg doen…

Volwassen Vissen, getrouwd, alleenstaand, samenwonend, kinderen of zonder kinderen. Er zijn nogal wat veranderingen op het gebied van wonen, werk, familie. Gelukkig niets in de dramatische sfeer, juist veel verbeteringen. Groter wonen, familieruzies worden opgelost, een betere baan ligt in het verschiet. En wat ook tot de mogelijkheden behoort is om voor jezelf te beginnen, iemand vraagt je om compagnon te worden. Eerst alles goed overdenken voordat je definitieve stappen zet. Niet in een achtbaan van ellende komen omdat je de kleine lettertjes niet goed hebt gelezen. Ook niet iemand vertrouwen door zijn mooie ogen….

In de relatiesfeer kunnen wat kleine spanningen ontstaan over bijzaken, wie wat moet doen in het huishouden, maar alles wordt opgelost en de vrede duurt gewoon eeuwig voort…

Alleenstaande Vissen, binnenkort komt er een kanjer voorbij, het is liefde op het eerste gezicht. Het lijkt wel of jullie voor elkaar gemaakt zijn, jullie zijn gewoon 1… Een gezellig toompje kinderen zal het kroontje op jullie geluk en liefde worden. Er zal dan wel weinig tijd overblijven om elkaar aandacht te geven, de kinderen zijn meer dan druk, vinden het heerlijk om de zaak wat af te breken, halen van alles uit. Op een gegeven ogenblik lijken jullie wel twee politieagenten om alles in goede banen te leiden. Maar als ze volwassen zijn zullen ze veel rustiger worden, dat is dan wel weer een geruststelling. Maar de kleinkinderen zullen ook druk zijn en zo is de cirkel weer rond… De Vis kan alles aan, want het zijn optimisten.

Bejaarde Vissen voelen zich niet overal als een vis in het water… Voor bejaardenoorden zijn ze totaal niet geschikt, op zulke plaatsen bestaat de mogelijkheid dat ze alles op stelten gaan zetten. De gangen gaan insmeren met zeep, gaan vissen in het aquarium, midden in de nacht op hun balkon ‘Help’ gaan roepen zonder dat er iets aan de hand is… Ja en wat minder leuk is, de kans bestaat ook nog dat ze ‘Brand’ roepen om de bewoners in de benen te krijgen en om wat actie in de tent te brengen. Maar dat is niet helemaal fijn natuurlijk om dat zo te bereiken. Wat beter is dat ze bij de kinderen gaan wonen als die er zijn en als dat kan. Een huisje in de tuin, dan kunnen ze fijn oppassen op de kleinkinderen. In de regel zijn de Vissen dan zo gelukkig dat ze voor geen enkel probleem zorgen en zelfs uit de hand eten…, zo handtam als ze dan zijn... Op een goede plek wonen is belangrijk, zeker voor een Vis.

In één oogopslag het komend jaar:

De VISSEN zal, volgens de sterren, na afloop van 2018 het volgende rapportcijfer (0 is het laagste en een 10 het hoogste cijfer) kunnen geven aan:

liefde & geluk                 9

geld                                  9

maatschappelijk             9

(vrijwilligers)werk         8

gezondheid                      8

dat wordt dus een prima jaar!

Je gelukskleur is: oranje. Trek regelmatig kleding aan van die kleur, het brengt nog meer punitiviteit, kracht, geluk op je levenspad.

Een absolute geluksdag van iedere maand is: de 9de dag.

Edelstenen geven kracht, zuivering, harmonie en balans. ‘Edele Stenen’ die onder andere bij de VISSEN horen zijn: Amethyst, Aquamarijn, Fluoriet, Opaal, Turkoois.

 

© Jan C. van der Heide

hypnotherapeut & paragnost & coach

 

Een waarschuwing is ook op zijn plaats, neem horoscopen, nummerologie, paragnostiek nooit te letterlijk! En toch op een diffuus niveau zou je er je voordeel mee kunnen doen…

 
Wie is online
We hebben 140 gasten online
Muziek aan/uit

There seems to be an error with the player !

Radio Paravaria