Het respect voor de Nederlandse Staat wordt bij mij steeds meer uitgehold...
Het respect voor de Nederlandse Staat wordt bij mij steeds meer uitgehold...
 
Regelmatig heb ik geen geld om eten te kopen...
Regelmatig heb ik geen geld om eten te kopen...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Ram
Zon in Ram
11 Graden
Maagd
Maan in Maagd
10 Graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
10 dagen oud
Aantal bezoekers:

2024 JAARHOROSCOPEN 2024

AddThis Social Bookmark Button

 

2024   JAARHOROSCOPEN   2024

JAARHOROSCOPEN 2024

Woord vooraf

Voor het jaar 2024 hebben de sterren een zo positief mogelijke benadering, interpretatie en uitleg gekozen voor de conjunctie van de huizen, stand van de sterren onderling en de spiritueel esoterische benadering ervan. Zonder de ondermaanse aspecten te vergeten, zoals het aardse slijk: geld. Wonen en werk, familie en relaties, de liefde die alles verbindend is.

In het aardse tranendal is er eigenlijk maar één belangrijk uitgangspunt: laten we alsjeblieft een gevoel van hoop blijven behouden, want immers is zonder hoop geen leven…

Gelukkig spreken de twinkelende sterren duidelijke en opbouwende taal, en praten ook tegen jou…

Jan C. van der Heide

 

Oegstgeest, 29 oktober 2023

Jaarhoroscoop voor het jaar 2024

© Jan C. van der Heide

 hypnotherapeut, paragnost & coach

 www.jancvanderheide.com

www.uitgeverijcitadel.nl

jancvanderheide@gmail.com

 
2024  JAARHOROSCOPEN  2024
 

ram

RAM

(21 maart tot en met 20 april)

 

RAM met relatie, (bonus)kinderen, (samengesteld)gezin… Om met een cocktail aan karakters de neuzen dezelfde kant op te krijgen, valt niet altijd mee. Maar met geduld, volharding en een vorm van onwrikbaarheid lukt dat meestal wel of een beetje. De jongste heeft dwarsliggen wel tot een kunstvorm verheven…, dat dan weer wel. Die moet je dan ook regelmatig, om dat dwarse te laten varen, met snoep omkopen. Als ie een keertje extra zijn tanden poetst tenminste, die voorwaarde stel je wel gelukkig. Wat ben je toch verstandig en pedagogisch verantwoord bezig. ‘Overal is er een oplossing voor, want als de wil er is, ja dan is er ook een weg…’, zeg je altijd glimlachend. Alleen God of Het Licht hoort je brommen… Vooral als je in je eentje bent. Je bent aan de buitenkant over het algemeen prijswinnend opgewekt, terwijl je van binnen soms aan het tandenknarsen bent. Het komt zelfs ook weleens voor als je slaapt, dat tandenknarsen. Maar het gaat allemaal over en op de langere termijn zeker…, zonder dat je gebit een fietsenrek wordt met zwart gapende gaten, omdat je oersterk bent… Je weet wel: de goede genen…!

 

RAM wonen, geld, liefde, werk

Je kijkt altijd uit naar iets groters om in te wonen. Er zal zich een onvermoede kans aanbieden en precies zoals je had gehoopt. Wel spijkers met koppen slaan, niet wachten om je slag te slaan.

Het werk marcheert en gaat vast nog beter in de loop van de tijd. Promotie behoort tot de mogelijkheden. Je geldkist wordt gelukkig regelmatig bijgevuld… Maatschappelijk doe je het goed en de liefde lijkt steeds sterker te worden.

 

Alleenstaande RAM

Om de realiteit te aanvaarden heb je soms een klein beetje moeite logisch, want je bent een echte dromer. Aan de buitenkant zien ze dat niet, maar jij weet het van jezelf. Geeft niks, een beetje dagdromen is helemaal niet verkeerd. Droom maar, want je dromen kunnen werkelijkheid worden. De felbegeerde woonruimte ligt in het verschiet en vooral nieuwe kansen in de liefde. Jazeker, ga maar vast naar de sportschool om nog mooier en droger op de benen te komen staan. Je ziet er verder uit als een jonge God(in)! Maar dat weet je zelf ook wel als je in de spiegel kijkt, zonder bril of met… allebei mooi genoeg…

 

Jeugdige RAM

Je bent een parel en je komt een andere parel tegen waarmee je vele romantische avonturen zult beleven! Dat is wat je noemt het betere genieten. Als we het over studie en school hebben, misschien ietsje minder met de pet ernaar gooien. Maar je komt er wel, want je komt steeds op tijd tot verstandige inzichten… Dat vermogen tot dieper denken hebben de sterren je ruim meegegeven en daar maak je als het eropaan komt, royaal gebruik van.

Je vader/ moeder/ opvoeder houden er soms wat vreemde denkbeelden op na, maar net als jij zijn het ook maar mensen. Fijn dat je zo denkt Ram en het is nog waar ook…

 

RAM op jaren

Niet te veel in je eentje blijven zitten kniezen… of in een dipje dreigen te verdrinken. Als je wat moedeloos bent, laat dat nooit langer dan een uurtje duren en kom dan weer in beweging. Je hebt eindelijk tijd om te gaan kaarten, een boswandeling te maken of die verzameling uit te breiden. Op zijn tijd ook zorgen voor een gezellig wijntje en Trijntje, ken je dat gevoel nog, uit de jaren kruik? Jezelf weer een beetje opschudden, dan komt al het goede weer in je boven drijven. Je zult dit jaar ook nog van iemand horen die warme gevoelens voor je koestert en dat is ook in deze levensfase heerlijk toch. Wat wil je nog meer? Verder kan een al dan niet symbolische sessie servies stuk gooien enorm opluchten… Leef je uit, is goed voor je en denk tijdens het smijten vooral aan je schoonmoeder van vroeger, of iemand anders die gevoelsmatig bij je aan de beurt is. Alles lucht op...

Nog even een speciale waarschuwing vanuit de sterren, niet te vet eten en zo min mogelijk snoepen…, van een groen blaadje mag wel… 

 

RAM 

Je gelukskleur: bruin

De geluksdag van iedere maand: de 9de dag

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: jaspis, robijn, carneool.

Karakter- en persoonlijkheidskenmerken: avontuurlijk, ondeugend, spontaan, humor, creatief, vrijheidslievend, doortastend, gezellig.

 

stier

STIER 

(21 april tot en met 20 mei)       

 

STIER met relatie, (bonus)kinderen, (samengesteld)gezin…

Het is even schuiven in het gezin wat de pikorde betreft... Moederkloek en het haantje moeten alles wel erg goed in de gaten houden om er voor te zorgen dat er eentje niet steeds de kop van jut wordt... De sterren noemen het maar even en de pikorde geldt niet alleen voor een samengesteld gezin met bonuskinderen. Ook eigen bloed moet soms stevig in de tang worden genomen.

Uit onverwachte hoek komt het allebei: medewerking en tegenwerking..., het zorgt voor een wat wankel evenwicht. Ja, het heeft te maken met de koude kant.…, een beetje oppassen dus. Over het algemeen loopt het geheel gesmeerd, maar natuurlijk er zijn altijd wat minpuntjes. De emoties kunnen soms hoog oplopen, hoewel de meeste familieleden het gauw weer vergeten zijn.

 

STIER wonen, geld, liefde, werk

Wat het geld betreft, te kort is er natuurlijk altijd. Maar gelukkig komt wel weer wat binnen. Hier en daar misschien een gaatje in een hand dichten. Of je kunt het gat in de hand laten bestaan; zet dan wel een spaarpotje onder het gat. Een praktische tip vanuit de kosmos. En je bent de enige niet met een gat in de hand, bij andere dierenriemtekens geven we dat spaarpotadvies ook. Sommigen hebben er daar zelfs meer van nodig, van die spaarpotjes, om onder meerdere gaten in hun handen te zetten.

Met werk wordt het drukker dan je lief is, vergeet ook niet op tijd te ontspannen en de teugels wat te laten vieren. Met z'n allen bijvoorbeeld gezellig ongezond gaan eten, patatje oorlog, kroketje: de kinderen kan je geen groter plezier doen. Niet altijd bezig blijven over de vitamientjes, omega 3 en andere aanvullingen… Een lekkere vette hap op zijn tijd is ook door overmaat weleens lekker. 

Alert opstellen trouwens wat woonruimte betreft, er dienen zich nieuwe kansen aan en dan moet het ijzer gesmeed worden als het heet is.

 

Alleenstaande STIER 

Regelmatig naar de sportschool doet je goed, je ziet er al prachtig uit, dus geniet ervan dat je een kanjer bent. Een kwestie van het beste beentje voor zetten bij de liefde die in aantocht is... De voeding heeft ook je aandacht, je huid straalt al, daar niet van... Kortom, je bent er helemaal klaar voor om de liefde te ontvangen en te geven. En als je liever alleen blijft... Heerlijk met een zak chips bij de tv op de bank heeft ook zijn charme. Gewoon doen waar je zin hebt, want een ander naar de zin maken kan altijd nog.

 

Jeugdige STIER

Je bent een prachtmens en je komt een ander prachtmens tegen! Jazeker, en er is niks mooiers dan een jeugdliefde... Geniet ervan! Jullie zullen het gevoel hebben elkaar al jaren te kennen en voor elkaar geschapen te zijn. Vraag maar aan die opa die al bijna 100 lijkt, hij heeft het nog steeds over zijn jeugdliefde... Jammer genoeg is hij er nooit mee getrouwd en daar heeft hij altijd nog spijt van. Kan je nagaan hoeveel hij van dat meisje heeft gehouden... Je wat zure oma kan hij alleen pruimen met een royaal aantal geniepige glaasjes ouwe klare achter de kiezen… Mooi, die liefdesverhalen. Vergeet ondertussen je schoolwerk niet. Maar dat kan je natuurlijk altijd afwisselen als je vriend(in) er is... Kusje, studeren, weer een kusje, verder studeren en misschien is samen kussend in slaap vallen ook eens uit te proberen. Maar alles op z’n tijd…

 

STIER op jaren

Ja, je gaat natuurlijk steeds meer je knoken en spieren voelen. Vroeger wist je niet eens dat je armen en benen had, ze bewogen gewoon. De jaren gaan een zekere tol eisen, wat stijf en stram, ach ja... Maar blijven oefenen achter je rollator, bewegen is belangrijk. Maar dat wist je al. Vergeet niet, je bent nooit te oud voor de liefde, een goede relatie bezorgt je de nodige vitaliteit. De sterren adviseren je om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Want voor je het weet zit je in een traject waarin je alleen maar je mond mag houden... Niet tijdens het eten, dat word je gevoerd door het treintje dat er aan komt, tsjoeke, tsjoeke..., even mondje open opaatje/ omaatje want daar komt het treinhapje... Je moet er toch niet aan denken, een voorland dat je wordt gevoerd als een zielig vogeltje. Blijf je dus gedragen als een arend…, anders ben je straks net zoals die gehandicapte kanariepiet van even verder op. Volop aan het leven blijven deelnemen is het advies vanuit de sterren. Je eigen potje koken, zelfstandig in het leven staan, en je hersens telkens laten kraken met van alles en nog wat, dan blijven ze tenminste in beweging en lenig, net zoals je knoken…

 

STIER 

Je gelukskleur: blauw. 

De geluksdag van iedere maand: de 24ste dag.

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: rozenkwarts, smaragd, saffier.

Karakter- en persoonlijkheidskenmerken STIER: oprecht, harmonie, doorzetten, volhouden, opgeruimdheid en moedig.

  

  tweeling
TWEELINGEN

Tweelingen met relatie, (bonus)kinderen en (samengesteld)gezin: 

Het wordt dit jaar nog wat meer aan buffelen. Maar je draait gelukkig nergens je hand voor om, en sommigen denken dat niets je moeite kost. Dat is natuurlijk niet zo, ’s avonds kom je in bed jezelf tegen… Het is wel voorgekomen dat je het huilen je nader staat dan het lachen, maar overdag laat je niks merken. Behalve dan wat irritatie naar je partner, maar dat vergeten we maar even. Dat je op die momenten schuldbewust in de armen van je geliefde heel zachtjes aan het schreien was, en je excuses aanbood… ja…, ja…, de sterren weten en zien alles. Jazeker, je voelde je net weer even een kind… Genoeg zover, het gaat tenslotte over je privacy. De kosmos adviseert je om stevig je schouders onder alles te zetten. En dat brengt ons op het volgende punt…

 

TWEELINGEN wonen, geld, liefde, werk

Op deze terreinen zit het allemaal wel redelijk snor. Er komt zelfs meer geld in het laatje dan je had gedacht. Uit den vreemde komt nog een stukje erfenis van een ver familielid, zonder kinderen. Gelukkig is die persoon stokoud geworden, dus zit er geen verschrikkelijk zwaar verdriet verbonden aan deze erfenis, en nazaten zijn er verder niet. Zielig blijft het natuurlijk als iemand doodgaat, en jij steekt dan meestal uit medeleven een kaarsje voor iemand aan. Ja, je bent een gevoelig wezen…

Op werkgebied, niet te gauw ouwe schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt… Probeer ook zoveel mogelijk je gemak te houden als een hogergeplaatste weer moeilijk zit te doen. Je zenuwgestel niet overbelasten met de kletspraat van een manager of hoe die dure functies, sommigen zeggen plekken voor gelegenheidsdieven, allemaal ook genoemd worden.

De liefde is een onderwerp apart; daar weet je alles van en de sterren hoeven er niks aan toe te voegen. Fijn dat je op handen wordt gedragen of dat zal binnen afzienbare tijd gebeuren. Je weet het zelf natuurlijk al jaren, hoewel je je dat nog iets meer bewust kunt worden, maar je bent een lieverd.

 

Alleenstaande TWEELINGEN

Je krijgt zomaar een reisje aangeboden en dat zit je toevallig in het bloed, reizen… Niet al te lange tijd in het vakantieland blijven hangen, maar terugkomen voor je vervolgstudie, want een heel leven zwerven over de wereld is meestal niet zo goed voor een carrière. Met een hoofd vol kennis en diploma’s, is ergens wortelen toch vaak het beste, …huisje, boompje, beestje… Rond huis en haard kan je ook veel avonturen beleven. Zoals de jaarlijkse vogeltellingen, die vind je erg interessant en regelrecht spannend om aan mee te doen…, nou dan. Niet te vaak naar anderen kijken, of naar de buren waar het gras groener lijkt… Kijk vooral wat je hebt en niet wat je zou willen hebben. De tijd is in aantocht dat je niet langer alleenstaand bent, maar dat heeft niks met de struise buurvrouw te maken.

 

Jeugdige TWEELINGEN

Het kost allemaal wat moeite om in het gareel te blijven lopen, omdat je het liefst wat buiten het potje piest, niet altijd, maar af en toe best wel met plezier... Niet erg hoor, daarom ben je jong…, geniet er maar van, want deze mooie tijd komt nooit meer terug. En als je geen zin meer in studie hebt, dan word je toch een topvakkenvuller bij een supermarkt. Wat wel een beetje tot nadenken stemt, vakkenvullers van 60 jaar met een topsalaris zie je niet zo vaak. Toch dan maar weer de studieboeken openslaan, ja…, misschien heb je daar wel gelijk in. Omdat er met de pet naar gooien zo zijn nadelen heeft, die je vaak pas later merkt als het leren je tegenstaat. Succes daarom met je studie, de sterren weten al dat het allemaal goed gaat. Je bent slim geboren, en je hebt alles meegekregen wat je nodig hebt.

 

TWEELINGEN op jaren

Soms vind je het vervelend dat je al wat ouder bent…, je was altijd zo sportief, je deed aan diverse sporten, en wat zou je graag weer jong zijn. Je tikt al 70+ af en zegt steeds dat de helft er voor jou al op zit, dat is op zich natuurlijk zo… Maar een beetje zinloos om met leeftijd bezig te zijn, want je hebt een mooie tijd gehad toch… Dat betekent alleen niet dat je een museumstuk bent geworden, een fossiel of een prul op een kast. Welnee, laat dat bruisende, sportieve gevoel weer vrij in je gaan stromen… Je weet wel, van de lanen op en de lanen in…, stook dat bejaardenpadvindersvuur weer hoog in je op. Als je alleenstaand bent, zoek dan leeftijdgenoten op met mooie ogen om in te kijken… Lieflijke reebruine of zeegroene ogen, een zee van pure liefde waarin je met plezier verdrinken wilt… Op liefdesgebied blijven verrassingen mogelijk, en jawel ook op sportief terrein. Je krijgt er nog een sportmedaille bij…, al is het de snelste tijd neerzetten tijdens een huiskamerrace zonder rollator of stokken, een hele prestatie. Een aantal geïnteresseerden komt om je nek hangen om je te feliciteren, en je zult zelfs gekust worden door de enige echte bejaarden-miss. Het gaf wel enige hilariteit, precies op het moment van de kus schoof de pruik, getoupeerd en hoogblond, van de miss een beetje scheef… en je gehoorapparaat viel kletterend op de grond. (gelukkig niet kapot gevallen overigens). Alle aanwezige bejaarden konden weer een week vooruit na deze miss-kus van de miss-poes en al of niet andere minder geslaagde te dolle festiviteiten…

 

TWEELINGEN 

Je gelukskleur: rood. 

De geluksdag van iedere maand: de 4de dag.

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: agaat, citrien, aquamarijn.

Karakter- en persoonlijkheidskenmerken: nadrukkelijk, creatief, zuinig, opgeruimdheid, sociaal en behulpzaamheid.

Oegstgeest, 29 oktober 2023

Horoscoop voor het jaar 2024

© Jan C. van der Heide

 hypnotherapeut, paragnost & coach

 www.jancvanderheide.com

www.uitgeverijcitadel.nl

jancvanderheide@gmail.com

 

  kreeft1

KREEFT

Kreeften met relatie, (bonus)kinderen en (samengesteld)gezin, verg dit jaar niet te veel van je zenuwen. Stel je zo op dat een burn-out geen enkele kans bij je krijgt, dit is een belangrijk advies dat je aangereikt krijgt uit het rijk der sterren. Goed, dit gezegd hebbende, richten we ons op je partner. Die mag best wel een beetje meer aandacht van je krijgen, want wat die lieverd allemaal voor je doet is best erg veel. Misschien zou je dat wat regelmatiger kunnen zeggen en zo iemand je dankbaarheid laten zien. Zelf ben je daar toch ook zo gevoelig voor, als een familielid of je leidinggevende iets aardigs tegen je zegt. Nou dan… Dat is ook allemaal weer geregeld dus. 

Het is niet uitgesloten dat je een opleiding gaat volgen die weer een leuk aantal extra pegeltjes gaat opleveren. Studie gaat je goed af, als je je inzet. En de eer is ook leuk meegenomen. Wel letten op je vitamientjes en regelmatig bewegen, geen buikje fokken of dat het bilwerk wat gaat zakken en slappe hap wordt. Spieren aan het werk zetten, dan komt het weer in orde. Eet goed voedsel, liefst biologisch, eet vleeszonderlijden daar hoef je minder hard op te kauwen en het wordt makkelijker en gestroomlijnder opgenomen in je darmen en eigen vlees… Bij het eten van vervuild en giftig eten snij je in overdrachtelijke zin eigenlijk in je eigen vlees…, toch… Je weet en beseft al die dingen zelf maar wat goed, je bent biologisch bewust of wordt het… Genoeg over vies eten…

 

KREEFT wonen, geld, liefde, werk

Huis en haard gaan dit jaar veel en misschien wel het meeste van de tijd opslokken, je doet klusjes vaak zelf, dat is goedkoper en dan gebeurt het tenminste goed. Een zekere handigheid heb je onbetwistbaar meegekregen en ook in het omzeilen van dit en dat… Handig en opbouwend zoals je je hebt ontwikkeld. Allerlei Kreeften kijken naar je om van je te leren, dat is heel begrijpelijk aan alle kanten. Je bent een voorbeeld voor anderen, of ze nu alleenstaand, jong of oud zijn met een hok vol kinderen of niet.

 

Alleenstaande KREEFT 

Op zich kan je jezelf heel goed redden en je houdt zelfs tijd over om aandacht te besteden aan goede werken in het leven. Proficiat! Bij je geboorte had je al een heel prettig karakter, het was allemaal al voorbestemd. Maar zo goed als je gebruik maakt van je talenten verdient bewondering. Je zult je gave inzetten om de goede gaven van anderen zo goed mogelijk te gebruiken voor het maatschappelijk nut. Ja, je wordt gevraagd om een belangrijke functie te gaan bekleden in een organisatie voor goede doelen. En jij bent iemand die zichzelf nooit zal verheffen tot het enige goede doel… Je bent wars van welke vorm dan ook van zelfverrijking.  Sommige mensen vinden je bij uitstek geschikt als bankdirecteur! Volgens muntenverzamelaars is er geen grotere eer, want op de rand van munten staat vaak: ‘God zij met ons…’. Je koopt er natuurlijk niks voor, maar dat is weer een ander verhaal…

 

Jeugdige KREEFT

We hebben vooral een goede tip voor je… Kijk en praat met de alleenstaande Kreeft en je krijgt voldoende handvatten aangereikt om van je leven een succes te maken. En zeg later nooit dat de sterren dat nooit tegen je gezegd zouden hebben. We doen het bewijsbaar NU, het is een gouden sleutel die op vele gouden sloten past!

Je temperament kan je rustig stevig noemen, je libido is ook niet fout en dat komt vooral tot uiting tijdens frivole stapavonden. Als je uit gaat ‘altijd regenjassen meenemen…’. Je weet wel wat het heelal bedoelt. Eerst goed aan je eigen ontwikkeling werken, studeren en leren. Blij zijn dat je een dak boven je hoofd hebt bij je ouders. De kosmos weet het, pa/ ma zijn soms best lastig en eigenwijs. Gewoon je oortjes in en naar je lievelingsmuziek luisteren terwijl je eventueel ook nog kunt meezingen om het gepraat van de ouders wat te verzachten… Dat geluid zal uiteindelijk verstommen, want je weet het, alles wordt geschiedenis… Daarom nu genieten van je thuis…!

 

KREEFT op jaren 

Kreeft, de sterren willen je vragen om opnieuw je gevoel van humor aan te boren… Waar is dat lachebekje van vroeger, de Bourgondiër die hele varkens verslond en nog honger had. Altijd te porren was om een vieze mop te vertellen… Ga de komende tijd vooral de luchtige kant op, stof je oude moppenboek eens af, het zal je weer in de goede sfeer en stemming brengen.

Er zijn natuurlijk ook Kreeften die door het harde leven hebben leren kijken als een dominee. Daar willen de sterren tegen zeggen: laat het kwikzilver weer door je aderen stromen, twinkelend en puur op weg om weer net zo ondeugend en ‘stout’ te worden zoals je heel vroeger vaak was. Opa’s en oma’s vertellen vaak aan hun kleinkinderen de avonturen die ze met jou hebben meegemaakt. Dat is weer een heel andere kant van jou, die best wat meer naar buiten mag komen! Je weet het toch nog wel, jij was de gangmaker op elk feest… Velen hebben zoete herinneringen aan je.

 

KREEFT 

Je gelukskleur: groen.  

De geluksdag van iedere maand: de 20ste dag.

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: opaal, smaragd, maansteen.

Karakter- en persoonlijkheidskenmerken: voor een ander zorgen, gezelligheid, scheppingsdrang, veel bevestiging nodig, geduldig, temperamentvol en toegewend.

 

 

 leeuw

 LEEUW

 

Leeuw met relatie, (bonus)kinderen en (samengesteld)gezin, dat wordt komend jaar vol aan de bak! Maar je energieke opstelling kan daarbij goed helpen, hoewel je lontje af en toe wat korter lijkt te worden, zeker naar de koude kant. Dat komt wel vaker voor…tot het brullen door een lichte verkoudheid niet helemaal voluit klinkt. De stembandjes werken niet helemaal mee. ‘Maar elk nadeel heb zijn voordeel’, zoals Johan Cruijff terecht heeft opgemerkt. Je ontdekt opeens dat het heel plezierig kan zijn om wat minder brullend door het leven te gaan. Fijn, dat heb je ook weer geregeld, op innerlijk niveau. Zo ben je altijd gezellig bezig Leeuw, intern en extern. Soms kan je er alleen maar geen genoeg van krijgen om je stempel op van alles en nog wat te drukken. Je kunt in de wandelgangen op werkgebied een geduchte tegenspeler ontmoeten. Ga de strijd niet aan, want je zult gedwongen worden om in de kleine steentjes te gaan lopen. Erken de meerdere in die ene, het zal veel narigheid voorkomen. Je wil toch niet een burn-out in de startblokken zetten? Kies voor jezelf en maak de juiste keuze om te matigen op diverse terreinen. Dan kan je meer genieten van de prettige aspecten in je leven die overblijven… en je kunt je stempel nog genoeg drukken op meer onschuldige onderwerpen, dat is goed voor het toenemen van bescheidenheid. Je bent het komend jaar aan alle kanten in een geestelijke training. En je doet het goed, zo is iedereen van mening. Jij zelf ook, en dat is het belangrijkste. Wonen, werken, maatschappelijk en niet onbelangrijk: met het geld, zit het allemaal goed. De sterren gunnen je het zo, nogmaals, je kunt het op een brullen zetten, maar je liefde, warmte en aandacht komt uit een klein hartje en met een grote spirituele energie.

 

LEEUW wonen, geld, liefde, werk

Je hoeft alleen maar hier boven te kijken, daar staat het antwoord. Daarbij komt dat een oude kennis van vroeger op hoge leeftijd nog aan je gedacht blijkt te hebben. Als kind heb je op die persoon een grote indruk gemaakt, daarom gunt diegene je iets dat veel waarde heeft. Maar daar zal je vanzelf achter komen, je hoeft er zelf verder niets voor te doen. 

  

Alleenstaande LEEUW
Er zijn de nodige ontwikkelingen op het persoonlijke vlak… Gevoelens die je niet eerder had zullen steeds meer ontwaken … en dat heeft met huisje, boompje, beestje te maken. De directe familie gaat het ook opvallen en vindt het een positieve ontwikkeling. Er blijkt uit dat de wilde haren wat minder woest worden. Je kijkt ook wat meer in de kinderwagen van de buurvrouw en het brengt je op heel nieuwe ideetjes… Logisch, je bent geboren als gevoelsmens en dat blijf je zeker tot je 100ste… Maar nu kan je wat meer ondernemen in de sfeer van ‘voortplanting’…, bijtjes en bloemetjes…, allemaal vruchtbare gedachten en gevoelens. Waar of niet…. Als je goed luistert kan je de sterren heel zachtjes onder elkaar horen gniffelen en vragen ze zich af: ‘Zal het er eentje worden met of zonder krullen…?’ Jou kan dat geen bal schelen, welk haar of met welke kleur dan ook. Je weet dat het een kind van pure liefde zal zijn… Vervolg daarom de weg die je bent ingeslagen…

 

Jeugdige LEEUW

Er zijn wat leuke ontwikkelingen op de achtergrond, je bent het je nog niet helemaal bewust. Maar op het juiste ogenblik zullen de sterren je alles op hun manier laten zien. Voorlopig willen we je nog even niet van je studie halen, anders zou je veel te veel worden afgeleid.

Soms moet je je ouders of opvoeders met een korreltje zout nemen, want het zijn ook maar mensen. Alleen begrijpen we het best: soms heb je een hele zak zout nodig… Maar je zult er wel overheen komen, want je veerkracht is groot. Je hebt de goede genen meegekregen en je ouders kunnen trots op je zijn; dat is ook een hele prestatie. De kosmos weet dat jullie heel speciaal zijn en veel in de mars hebben. Je marcheert zelfs mee en gaat steeds minder uit de maat lopen…

 

LEEUW op jaren 

Als je iemand in je huis neemt omdat je ruimte over hebt, wees voorzichtig. Je was vroeger zelf een plezierig feestbeest dus je zult het snel genoeg herkennen. Of gewoon aan de mogelijke huurder vragen: ‘Ben je een feestbeest…? Ik zoek namelijk iemand die weer een beetje leven in de brouwerij brengt… Het is hier de laatste tijd veel te stil…’.

Belangrijk voor je Leeuw, het is mogelijk te gezapig om je heen als je alleen woont, maar hou wel de verhoudingen in de gaten. En als je nog een relatie hebt, ga zoveel mogelijk samen ‘feesten en de beest uit hangen’, natuurlijk wel aangepast naar je leeftijd. Voel dat je leeft, daar gaat het om!

De sterren raden je af om bergen te gaan beklimmen, parachutespringen ook liever niet… Bij het afstijgen van het laddertje, tijdens het ramen lappen, mis het laatste treetje niet… Ook wat hoger liggende stoeptegels vermijden, als je op al die dingen let blijf je het komende jaar overeind…

 

LEEUW 

Je gelukskleur: wit.                                

De geluksdag van iedere maand: de 10de dag.

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: granaat, tijgeroog, kristal

Karakter- en persoonlijkheidskenmerken: doortastend, ego, leidinggeven, beetje (te veel soms) baas spelen, autoritair, grote werkkracht, betrouwbaar, opgeruimd, onverstoorbaar als het moet.

  
MAAGD

Maagd met een relatie, (bonus)kinderen en (samengesteld)gezin, het is komend jaar een beetje passen en meten om allerlei karakters compatibel te maken. Maar…, het goede nieuws is, het gaat lukken… Hier en daar wel wat harde nootjes kraken, boze gezichten helpen gladstrijken…, (al dan niet met de dreiging van een strijkijzer op de achtergrond). Maar zover hoeft het niet te komen, want dat bedoel je natuurlijk niet echt, je zegt het uit een vorm van onmacht. Het zij je allemaal vergeven, want in kern ben je een goede schat en dat weet iedereen, zelfs je werkgever…

Dat brengt de sterren op de volgende punten…

 

MAAGD wonen, geld, liefde, werk

Je leeft in het jaar van de kruisbestuiving, wonen, geld en werk gaan samen, stimuleren elkaar en dat ook nog eens in volle harmonie. Ja, fijn voor je… Verhuizen behoort tot de mogelijkheden, maar je bent natuurlijk ook een beetje honkvast. Maar als je de nieuwe badkamer ziet, ben je meteen verliefd… Maar die past misschien ook wel in je huidige woning… Vrouwe Fortuna is je namelijk goed gezind en wil haar goudschip vlak bij je huis afmeren… Niet om de hele inhoud van het schip in je huiskamer te storten, maar het is wel een aantrekkelijk klompje goud. De sterren weten het, goud en geld kan je niet eten, maar het is wel leuk, wat slappe was…

In je werk maak je ook grote stappen vooruit…, nog een klein stapje of je zit op de stoel van de directeur zelf… Altijd blijven dromen want dat is de beste stimulans om verder te komen…, adjunct-directeur is ook mooi…

 

Alleenstaande MAAGD

Er zijn Maagden die het alleen bijzonder goed naar de zin hebben.., die worden op een volledig tevreden manier 100. Dan is er nog een Maagdgroepje en dat wil heel graag een fijne relatie, om gevoelens en liefde met iemand in directe zin te delen. Voor deze Maagden hebben de sterren een verheugend bericht: dat gaat gebeuren! Een prachtig exemplaar staat al voor je in de startblokken…, struis of gespierd… Genderneutraal, man of vrouw…, op elk potje past een dekseltje. In die tijd leven we, er worden vele sierlijke potten geproduceerd en bevallige dekseltjes…

Wel een afspraak maken bij de sportschool…, niet dat je er elke week heen moet, maar het klinkt altijd leuk om straks tijdens de eerste date te melden.  Verdiep je ook in de juiste termen voor eigentijdse voeding en dat je in je tuin, op je balkon biologisch verantwoorde radijsjes en aardbeien kweekt. Succes verzekerd bij het komende potje of dekseltje…

   

Jeugdige MAAGD

Ja, je bent aan het genieten, dat is bij iedereen duidelijk, thuis en bij de docenten. Een klein pleziertandje lager mag in het komende jaar. De ernst des levens op een dominee-achtige manier bekijken, mag wel een pietsje meer… Uit de band springen is leuk, net zoals Kaag op een tafel dansen ook, maar je kan beter niet aan de gang blijven, dat doen alleen gedresseerde kermisberen… OK, dat hebben we dan afgesproken. En laten we alsjeblieft er ook bij stil staan dat er vele jeugdige Maagden zijn die zich uiterst braaf en netjes ontwikkelen. Ze gaan af en toe zeker mee met de tafeldansende Maagden, dat moet ook kunnen natuurlijk. Maar ze kijken meer, vaak met open mond, dan dat ze zelf iets doen… Iedereen kan over het geheel zeer tevreden zijn over de jeugdige Maagden, ze doen het straks zo goed als wetenschapper, hulpverlener en als hoofdambtenaar… De uitzondering bevestigt altijd de regel, er zijn ook Maagden die worden kunstenaar of artiest.

 

MAAGD op jaren

Schrijf maar op in je dagboek: ‘Jouw tijd is nooit geweest…, want het is nog steeds jouw tijd, alleen anders…’.

En anders is het zeker, je fysieke lijf voelt heel anders aan dan toen je nog een jonge god(in) was… Maak je niet te veel zorgen over het gevoel dat je nu hebt…, af en toe een klein onschuldig prikpijntje, ongevoelig steekje hier en daar, dan voel je tenminste dat je leeft… Want als je niks meer voelt is het meestal niet zo goed, toch…, want als je niks meer voelt dan ben je meestal dood…

Jouw redenatie is gelukkig altijd positief. De deur staat open voor nieuwe ervaringen… Wie weet is een diepe vriendschap nog onder de sluier van de toekomst verborgen, die uit kan groeien tot iets meer… Ja, net zo oud als jij… En als je in een aanleunwoning zit, woont die iemand waarschijnlijk een paar deuren verder op. Want toeval bestaat niet… Je gaat er avonturen mee beleven, voorzien de sterren. En als jullie bij een lekker glaasje, medicinale Pleegzuster bloedwijn gaan tellen, komen jullie erachter dat jij 1 rimpeltje minder hebt dan zij/hij… Volgens jou zelf dan tenminste, meteen een goede reden om opnieuw een proost uit te brengen op het leven. Als de ander een beetje sip kijkt, de zaak meteen weer relativeren, anders helpt een fles wijn ook niet meer… En het samenzijn moet natuurlijk wel een feest blijven…!

Niet schromen of te preuts zijn om elkaar aan te raken, we leven in 2024…, jij ook dus plus je geliefde… Ja, ja… vroeger was dat allemaal anders. In de Victoriaanse tijd ook, maar de mensheid is in die tijd ook niet uitgestorven…

Elkaar geestelijk en lichamelijk warmte geven kan erg troostend werken…

 

 

MAAGD

Je gelukskleur: geel. 

De geluksdag van iedere maand: de 2de dag.

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: amazoniet, lapis lazuli, amethist.

Karakter- en persoonlijkheidskenmerken: aanpakken, praktisch, vlijt, invoelend vermogen, gezellig, liefdevol, spraakzaam, geduldig.

 
  
 Oegstgeest, 29 oktober 2023
Horoscoop voor het jaar 2024
© Jan C. van der Heide
 
hypnotherapeut, paragnost & coach
www.jancvanderheide.com
www.uitgeverijcitadel.nl
jancvanderheide@gmail.com

weegschaal
  
WEEGSCHAAL
               

Weegschaal met relatie, (bonus)kinderen en (samengesteld)gezin… Niemand weet hoe een modelgezin er precies uitziet… Jij natuurlijk wel, want je droomt er regelmatig over en jij speelt er dan een hoofdrol in…, hoop je op de achtergrond tenminste. Veel zal echter anders blijken te zijn en dat is het mooie van de natuurlijke gang van het leven, in feite bepaalt die alles… Je rol is groot, maar het is geen hoofdrol, je deelt de hoofdrol met talloze anderen die ook een doorslaggevende rol spelen… Als je deze regels leest wordt het je achteraf duidelijker, of door een droom in diverse kleuren… Mooi, de kosmos heeft talloze ingangen om dingen duidelijk te maken. Je hoeft er natuurlijk niet naar te luisteren, maar vergeet nooit, de sterren hebben uiteindelijk altijd het laatste woord en zeker op de langere termijn altijd gelijk. (Altijd fijn om vooraf te weten…). Maar zo ver is het nog lang niet, je bent aan alle kanten en op alle niveaus volop met een vrij leerproces bezig met talloze goede keuzes. De sterrenwereld heeft een grote bewondering voor je, want je bent een enthousiaste leerling… Super dat je zo in elkaar zit…, dat is trouwens al bij je geboorte meegegeven.

 

WEEGSCHAAL wonen, geld, liefde, werk

Er zijn wat hobbels en bobbels te overkomen op het gebied van werk en geld… Maar je krijgt uit diverse hoeken medewerking en een positieve invloed werkt op allerlei terreinen diep door. Als persoon beschik je over prijswinnende eigenschappen en dat weten vooral de personen die dicht bij je leven. En die boodschap zal ook ter bevestiging van de sterren naar het verdere heelal worden gestuurd. Ergens kun je ook uiteindelijk in een gespreid bedje terecht komen…, waar je je enige geliefde in de armen zult kunnen nemen. Wat wil je mooier in het nieuwe jaar… Geniet ervan, zeggen de sterren in koor… Zelfs, zover je die zou hebben en die heb je niet, gunnen je vijanden je het allerbeste… en dat horen de sterren niet vaak. Met andere woorden: wat ben je toch een kanjer…

 

Alleenstaande WEEGSCHAAL

Jij hebt het voorrecht om regelmatig met een oudere, andere Weegschaal te praten. Die weet hoe jij in elkaar zit en daar voel je je tenminste door begrepen. Het belangrijkste advies van de sterren luidt dan ook: luister goed naar de oudere en meestal prettig (on)wijze Weegschaal, je zult er genoeg uit kunnen halen wat je aanspreekt, en breng het op jouw manier in praktijk.

Je bent gelukkig op een aangename manier eigenwijs en jaagt ook je eigen dromen na… In één van die dromen ben je in een babywinkel… en zie jij jouw telgje van de toekomst in de boerenkool liggen… Je vindt het een wat vreemde droom, maar is niet zo gek en zal de toekomst uitwijzen… Nee, de sterren verklappen nog niks…

 

Jeugdige WEEGSCHAAL 

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden… Er is maar één de juiste weg en dat is jouw weg. Luister daarbij heel goed naar je diepste innerlijk en dan komt alles helemaal goed. De sterren sturen je niet met een kluitje in het riet… Zeker niet, want uit het heelal kunnen we je al berichten dat je de juiste keuzes in je jonge leven zult maken. Waarom? Omdat je zelf heel goed weet wat goed, slecht of onder de omstandigheden het beste voor je is… En daar willen we het bij laten. Misschien kan je de woorden ook nog even lezen bij de Weegschaal op jaren…, daar kan je misschien ook iets van opsteken…

 

WEEGSCHAAL op jaren 

Je organisatietalent komt goed van pas… Onder je leeftijdgenoten zijn er nogal wat personen die geen lijn meer in het geheel kunnen houden… Jij wel… Er wordt dan ook steeds meer beroep op je gedaan. Jazeker, dat streelt je eerzucht natuurlijk weer…, logisch hoor. De sterren nemen je niks kwalijk… en spreken je ook niet vermanend toe, want…? Je bent gewoon goed bezig met het organiseren van uiteenlopende activiteiten die veel mensen aanspreken. Vooral de prijzen die je weet te organiseren via de plaatselijke middenstand spreken tot de verbeelding. Bravo! Alleen niet alles zelf doen, want delegeren is nog wel een dingetje. De sterren weten het allemaal, je hoeft niks te bewijzen, ouwe knarren weten van wanten… en dat is soms gek gezegd vervelend genoeg.

 

WEEGSCHAAL 

Je gelukskleur: roze.  

De geluksdag van iedere maand: de 7de dag.

 

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: saffier, jade, toermalijnkwarts.

 

Karakter- en persoonlijkheidskenmerken: vriendelijk, diplomatiek, scherpzinnig, aanpassingsvermogen, flexibel, doortastendheid, positief ingesteld.

 

schorpioen
  
(23 oktober tot en met 22 november)        

 

SCHORPIOEN met relatie, (bonus)kinderen, (samengesteld)gezin… Soms denk je weleens, dat de enige plek waar je rust hebt, het toilet is… Daar kan je tenminste in alle rust je smartphone bekijken en rustig wat appjes beantwoorden. Ja, het is waar, je leven is druk en meer dan dat. Maar je zou je gezin niet willen missen, het gezin staat hoog bij je in het vaandel. Je doet alles in het belang van je relatie en kinderen. Soms vergeet je jezelf weleens, dat kan best een beetje anders, vooral wat meer tijd gaan besteden aan je hobby´s. Je vindt veel leuk, maar een keuze maken is wat lastig voor je. En dat geldt ook voor de volgende onderwerpen:

 

SCHORPIOEN wonen, geld, liefde, werk

Helemaal los kan je het niet van elkaar zien… Er zitten natuurlijk onderlinge verbanden tussen. Vergeet het komende jaar geen promotie te vragen en zeg meteen dat je salaris best wat meer in de lift mag komen te zitten. Je zult je zin krijgen, want je bent een waardevolle kracht. En als je zelfstandige bent, gun jezelf wat meer geld om aan je hobby’s te besteden.

De geldstroom blijft over het geheel genomen de goede kant op gaan, richting je bankrekening. Op het medische vlak je aandacht niet laten verslappen, zorg dat de familieleden genoeg vitamientjes binnen krijgen en zich niet alleen voeden met snoep, friet met, of dubbel gezoete frisdranken. Een appeltje snoepen is ook lekker fris en fruitig.

Over het algemeen zal het een prettig jaar worden en krijg je een uitnodiging waarmee je erg vereerd zult zijn.

 

Alleenstaande SCHORPIOEN 

Je maakt graag mooie reizen en vooral landen met een azuurblauwe zee kunnen je bekoren, net zoals de prachtige, exotische bloemen die je in de natuur ziet met jurkjes van bladeren. Ja, je bent een genieter en een fijnproever, de wonderschone aanblik van gebruinde, stoere en vooral gespierde mannen voeden je geest. Je vindt alles mooi in deze landen. Vooral het familieleven daar spreekt je aan en werkt inspirerend. Want terug op je werk en eigen land, ga je de eerste stappen zetten om zelf een gezin en familie op poten te zetten. Ja en let maar op, dat kan soms sneller gaan dan je denkt…

 

Jeugdige SCHORPIOEN

Je gaat het ver schoppen…, nadat je eerst tegen het gezag hebt geschopt en je wilde haren bent kwijtgeraakt. Dus je nog even uitleven nu, dan hoef je dat straks niet meer te doen. Dat is het voordeel, sommige sterrenbeelden gaan de beest uithangen als ze volwassen zijn, dat is minder handig. Gelukkig besef je dat, Schorpioen. Geld & geluk zal je deel worden en wel op een royale manier. Er ligt een mooie levensweg voor je, natuurlijk hier en daar met wat hindernissen, maar daar ga je door- of overheen. Je houdt altijd je doel voor ogen en bent een doorzetter.

Oppassen met alles waar een luchtje aan zit… ook waar geen luchtje aan zit. Je begrijpt wel wat de kosmos bedoelt…, laat je nooit in de verleiding brengen door pillen en poeders of laat je voor welk karretje dan ook NIET spannen, je bent geen ezel… Nee, zeker niet, je bent juist briljant en tuint nergens in en dat weten de sterren eigenlijk ook wel… Maar zo zijn de sterren nu eenmaal, ze hebben de inborst van een vader en moeder, zijn soms wat overbezorgd en willen altijd beschermen… en leed voorkomen…

 

SCHORPIOEN op jaren 

Niet te veel treuren dat je suikerzakjes-verzameling bij de zolderopruiming met de reinigingsdienst is meegegeven. Of was het je luciferdoosjesverzameling? Het was in ieder geval iets dat je had verzameld. Denk maar zo: in die vele jaren heb je gelukkig ook fijne dingen meegemaakt en mooie herinneringen verzameld; ga daar vooral maar aan denken. Natuurlijk niet aan de zaken die verkeerd zijn gegaan… De huwelijken die zijn gestrand, kinderen die verkeerd zijn terecht gekomen… Denk maar zo: alles wordt uiteindelijk historie… Maar zo ver ben jij nog lang niet, je bent geen geschiedenis, daar bruis je nog veel te veel voor. Precies, dan denk je meteen aan bruisend water…, ga een cruise maken. Het is goedkoper dan thuisblijven en je ziet nog eens wat. En mocht je alleen zijn, je weet nooit wie je op een cruise tegenkomt, een wonderschone dame of een gesoigneerde heer… De wereld ligt aan je voeten of vlak onder je scootmobiel. Oud en versleten; niks ervan, er zijn tegenwoordig ook danswedstrijden voor rolstoelzitters. Op de cruise kan je je ook inschrijven voor een danswedstrijd met of zonder rolstoel. Als je wint krijg je als prijs een dinertje voor twee… en wie weet welke romantiek er volgt na de maaltijd?

 

 SCHORPIOEN 

Je gelukskleur: oranje.  

De geluksdag van iedere maand: de 1ste dag.

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: granaat, agaat, robijn.

 Karakter- en persoonlijkheidskenmerken: degelijkheid, vasthoudend, spits, helderheid, realist, ervoor gaan, vasthoudend.

      

boogschutter

 

BOOGSCHUTTER met relatie, (bonus)kinderen, (samengesteld)gezin… Het is algemeen bekend onder de sterren: de Boogschutter is één van de lievelingen in het heelal. Logisch, want welke kenmerken heeft de Boogschutter niet? Ze hebben alles meegekregen, maar het mooie is, ze delen ook uit hun rijkdom… Bergen warmte en liefde…

Maar het lastige van alles is, van de andere dierenriemtekens kan je ook een bloemlezing schrijven, want iedereen heeft wel talenten en kwaliteiten. En dat is maar gelukkig ook…

De Boogschutter is erg snel van begrip en kan goed combineren en coördineren. Kinderen die ze opvoeden leren daarom ook op een speelse manier denken, de creativiteit wordt maximaal geprikkeld. Als je in een Boogschutter gezin opgroeit ben je vindingrijk en laat je je nooit voor 1 gat vangen. En beschouw je problemen als dingen die opgelost moeten en kunnen worden.

De Boogschutter wil graag nieuwe uitdagingen op maatschappelijk gebied en natuurlijk zeker wat de volgende onderwerpen betreft: 

 

BOOGSCHUTTER wonen, geld, liefde, werk

Een Boogschutter denkt graag in het groot, dus ook wat wonen aangaat, veel ruimte, genoeg kamers, hobbyruimte, fitness en filmzaaltje. Blijven dromen is belangrijk en bij die dromen horen kastelen, landhuizen, villa’s en paleizen. Met het geld zit het komend jaar wel goed, niet dat er direct een villa aangeschaft kan worden. Maar een leuk stulpje ligt welzeker in het nabije verschiet.

Werken vindt een Boogschutter belangrijk, maar er zijn zoveel andere dingen die leuk zijn en dat kost ook tijd. Dat is alleen maar verstandig, relaxen… Er zijn daarom weinig Boogschutters met een burn-out. Praat veel met ze, dan krijg je het ook niet…

Is er nog een leerpunt voor de Boogschutter? Jazeker, de Boogschutter heeft de neiging om zichzelf wel erg weg te cijferen…, ze denken altijd aan een ander en dan pas aan zichzelf. Ietsje bijstellen in 2024 anders ben je dat kaarsje dat aan 2 kanten opbrandt.

 

Alleenstaande BOOGSCHUTTER

Neem goed de tijd om je oriënteren op de toekomst. Vraag je steeds af: wat wil ik wel en wat wil ik niet. Keuzes maken waardoor je in de komende tijd nog alle kanten op kunt is belangrijk. Op verschillende paarden blijven wedden, geeft ruimte; je ergens op vastpinnen werkt beperkend en dat is zonde van je soepele geest.

Maak een droombeeld van je leven, en je onderbewustzijn zal je helpen om dat beeld te bereiken. En vergeet niet, ook de sterren zullen je daarbij terzijde staan. Een geliefde uit het verleden zal weer je pad kruisen, dat is geen toeval meer.

 

Jeugdige BOOGSCHUTTER

Een zekere voorzichtigheid is op zijn plaats, daarom willen de sterren even met je praten. Denk alsjeblieft nooit dat je het van een docent kunt winnen, want dat is niet zo. Uiteindelijk hebben ze altijd het laatste woord en leg je daarbij neer. Want anders kunnen ze roet in het eten gooien en invloed hebben op de prachtige toekomst die voor je ligt. Boogschuttertje, dus af en toe in de kleine steentjes, op eieren gaan lopen en alles via een zoet lijntje. Kies de juiste woorden vervuld beleefdheid in de schoolsituatie, want je kunt duizend keer met iets gelijk hebben, maar als je het niet krijgt heb je er niks aan. Vergeet alsjeblieft voorgaande woorden van de sterren niet… Ga een dagboek bijhouden, dan kan je je daarin uitleven…, desnoods schelden en tieren… maar vloeken liever niet… en de loop der dingen een beetje monitoren!

 

BOOGSCHUTTER op jaren

Woon je te ruim volgens je gevoel…? Lekker blijven zitten, laat je niet in een vogelkooi of seniorhok wegstoppen. Trouwens, die woningen zijn er bijna niet en kosten een fortuin, dat weten ze zelfs in het sterrenrijk. Je bent een vrijheidslievende bejaarde, dus je vrijheid nooit uit vrije wil gaan inleveren. Maar dat had je allang zelf bedacht, goed zo, je bent prima bij de tijd. Als je alleen bent of woont kan je misschien vragen of die ene bij je komt logeren, je weet wel…, die aardige… Niet te bang zijn dat er ‘nee’ wordt gezegd, die persoon heeft dan misschien last aan de knietjes. Niet meteen denken dat het aan jou ligt… Je weet het, je bent al levenslang een kanjer en je neemt straks als je 100 bent als een kanjer afscheid van het aardse tranendal… Aan de andere kant valt er genoeg te lachen, als je er tenminste zoals met alles de humor er maar van inziet…

 

BOOGSCHUTTER 

Je gelukskleur: paars.

De geluksdag van iedere maand: de 17de dag.

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: labradoriet, opaal, topaas

Karakter- en persoonlijkheidskenmerken: avontuurlijk, doortastend, vrolijk, openheid, degelijk, eerlijkheid, zakelijk.

 

Oegstgeest, 29 oktober 2023

Horoscoop voor het jaar 2024

© Jan C. van der Heide

 hypnotherapeut, paragnost & coach

 www.jancvanderheide.com

www.uitgeverijcitadel.nl

jancvanderheide@gmail.com

                  

 steenbok
 

STEENBOK met relatie, (bonus)kinderen, (samengesteld)gezin… Oh, oh… wat heb je het druk. Een periode breekt aan om zorgvuldig keuzes te gaan maken. Prioriteiten stellen, dat wel en dat niet… Let daarbij vooral op één telgje, de lieverd die de meeste aandacht vraagt. Het is zaak om die regelmatig stevig weer op de poten te zetten en daar niet te kinderachtig bij zijn in de sfeer van ‘Ach, arm kinderzieltje…’. Schiet toch op, een kind kan best een stootje hebben en is geen weekdier. Je wat overgevoelige instelling komt door je eigen ervaringen en ook uit je jeugd. Vergeet nooit, je kindertjes hebben nooit meegemaakt wat jij hebt moeten doorstaan… Dit is een wijs inzicht van de sterren en doe daarmee je voordeel. Net zoals met de volgende onderwerpen…

 

STEENBOK wonen, geld, liefde, werk

Niet te gauw willen verkassen, kijk wat je hebt. In een ander huis spelen weer andere dingen en die kunnen roofbouw plegen op je portemonnee. Neem niet te veel risico op het gebied van wonen, neem dus je geld in bescherming zodat het niet overal heen kan springen. Want de eurootjes klimmen nooit meer vanzelf terug in je schatkist… Het werk marcheert op een gezonde manier, je bent een betrouwbare kracht waarop ze kunnen bouwen. Dat weet iedereen van hoog tot laag. Misschien toch wat meer ruimte maken voor je eigen ‘handeltje’. Gewoon rustig beginnen en daarbij steeds denken: ‘Een eik groeit ook niet hard, maar het is wel pure kwaliteit’.

Op een bepaalde manier is het geluk met je, maatschappelijk, op liefdesgebied en jij houdt van euro’s en de euro’s geven om jou, en dat is net zo belangrijk, volgens de Chinese invalshoek over geld.

 

Alleenstaande STEENBOK

De familie denkt soms ‘Ja, zo kan die wel weer…’. Dat komt omdat je soms op vele gebieden wat moeite hebt om een keuze te maken. Dat is ook een beetje zo op werkgebied of de liefde, vriendschappen en hobby’s. 

Ja, dat komt natuurlijk omdat je alles en iedereen leuk vindt, je ziet altijd de positieve kanten van allerlei zaken. Toch proberen af en toe wat sneller een knoop door te hakken, je mag een knoop natuurlijk ook doorknippen als dat prettiger voor je voelt.

Je onafhankelijkheidsgevoel is best uit de kluiten gewassen en je ego is gezellig kamervullend… Geeft allemaal niks, als je het maar bewust bent, dan kan je het altijd wat bijstellen als mensen het hinderlijk vinden. Verder hoef je niet zoveel bij te leren, je bent redelijk volmaakt… Ja natuurlijk, geen appel zo mooi of er zit wel een vlekje aan… Nooit te veel naar dat vlekje gaan zitten kijken, ook bij een ander niet, anders vergeet je te genieten van de glimmende blozende appel als geheel…

 

Jeugdige STEENBOK 

Je bent een schat volgens je oma, of was het je moeder die dat altijd zei. Jawel, je gaat een andere schat tegenkomen waar het fantastisch mee matcht. Het is liefde op het eerste gezicht, waarschijnlijk kennen jullie elkaar nog uit een vorig leven. Een andere verklaring is er eigenlijk niet… Jullie laten elkaar nooit meer los, stimuleren elkaar om het maximale uit het leven te halen en dat doen jullie goed. Uiterlijk of innerlijk lijken jullie veel op elkaar en er vindt een maximale kruisbestuiving plaats. Straks, later… gaan jullie een leuk (elf) tal spruitjes op stapel zetten. Nu nog maar even niet, eerst feesten en genieten van je jeugd.

 

STEENBOK op jaren

Op een verfrissende manier eens lekker uit de band springen: daar heb je soms zo´n behoefte aan. Nou, steek die sigaar dan ook op of klok het likeurtje in je bevallige keelgat. We leven immers maar één keer en dat is ook waar in aanleunwoningen, bejaardenoorden of in kostbare ouderenpaviljoens.

Nodig die ene eens bij je uit om te keuvelen over vroeger en hoeveel er al zijn heen gegaan. Maar vergeet elkaar ook geen leuke mop te vertellen, want humor hoort ook bij het bestaan. Trouwens, zonder humor was je nooit zo oud geworden… Vertel dat sappige verhaal nog eens van dat vieze mannetje op je werk, die de kat in het donker kneep. Weet je het weer? En misschien kan je de snelle scootmobielen van de buren lenen om slagroomtaart in de stad te gaan eten, want er heen lopen is een beetje ver. En je bezoek heeft last aan de knie maar klaagt daar niet vaak over. Heel attent dat je dan denkt aan de scootmobielen, door zoveel medeleven kunnen jullie vaker afspreken. Weten de sterren al… en op de wat langere termijn misschien samen inschrijven voor de sjoelclub… Of een snertmiddag beleven voor oudjes in het dorpscentrum, niet dat je daar snerturen hebt… Natuurlijk niet, het is positief, met snert bedoelen de sterren die lekkere soep die wordt uitgeserveerd, snert…, getrokken van echte beentjes. Want je weet het, net als in de tijd van Batavieren zitten daar nog echte varkenspoten in… Alvast eet smakelijk samen op de leuke snertmiddag.  

 

STEENBOK 

Je gelukskleur: grijs.  

De geluksdag van iedere maand: de 29ste dag.

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: bergkristal, zwarte toermalijn, rookkwarts.

Karakter- en persoonlijkheidskenmerken: niet willen opvallen, oppassend, doelgericht, vrijheidsgevoelens, eerlijk, vasthoudendheid.

 waterman
 

WATERMAN met relatie, (bonus)kinderen, (samengesteld)gezin…, regelmatig de blik op oneindig zetten, want aan iedere dag komt een einde. Logisch dat je soms op je wenkbrauwen loopt, want het is allemaal best druk en veel. Je probeert alles altijd zo goed mogelijk te doen, maar je perfectionistische inslag moet je soms door wanhoop gedreven royaal bijstellen. Zie dat dan maar als training om het perfecte wat af te leren, want dat is soms ook erg vermoeiend. De neiging zit er ook een beetje in om te controleren en dat moet je ook steeds verder loslaten, dat heeft ook zo zijn voordelen.

Er zijn wat persoonlijke klappers voor je in aantocht in 2024, maak je borst maar vast nat… De sterren tillen nog geen tipje van de sluier op, het moet een verrassing blijven. De toekomst gaat zich immers vanzelf ontsluieren en dat is even wachten, jazeker op een bepaalde manier geduld oefenen is een schone zaak. Dat heb je trouwens regelmatig in de opvoeding gezegd.

Er zijn nogal wat veranderingen in aantocht, maar het betekent een verbetering van het dagelijkse leven. De liefde heeft een extra impuls nodig, zet je beste beentje voor… Maakt niet uit of het links of rechts is, je hebt twee sterke benen… Laat de ander goed merken dat je van hem/haar houdt…

 

WATERMAN wonen, geld, liefde, werk 

Je geld is wat onrustig in je geldkist, de eurootjes willen op avontuur gaan en als ze over de geldkistrand heen zijn verdwijnen ze in een zwart gat. Je weet dan nooit waar ze precies blijven… Een sterrentip…, om je geldkist kan je misschien allemaal vangnetten zetten, dan springen ze daar in. Alle gekkigheid op een stokje, maar debet en credit moeten meer in de gaten worden gehouden. Een gat in je hand is niet zo erg, als je maar onder dat gat, een vet spaarvarken… Genoeg over het slijk der aarde… Werk & wonen, het marcheert allemaal goed. Een verbouwing behoort tot de mogelijkheden als je de bank lief aan kijkt… En je krijgt ook nog wat centen, via de warme hand, van een familielid waarvan je het nooit had verwacht. Het bedrag verklapt de kosmos nog niet, want op het laatst zal het nog meer zijn. Verheug je er maar vast op… En mocht het toch minder zijn, dan ben je toch voor het hogere bedrag blij geweest en die blijheid is altijd mooi meegenomen.

 

Alleenstaande WATERMAN

Er zijn verrassende ontwikkelingen in aantocht, je leven komt in het teken van romantiek te staan. Het sprookje van duizend plus 1 nacht zal je niet alleen in een pretpark ervaren… Het gaat ook in het echt gebeuren, de mooie en warme gevoelens die je mag ervaren, heerlijk voor je. Het lijkt net of je je in dons beweegt, alles is zo zacht…, dat komt natuurlijk ook door de roze wolken die je meenemen naar oorden waar je verder kunt dromen…

Je roze bril zo lang mogelijk ophouden, adviseren de sterren… Wel oppassen dat je als je weer geland bent, niet ontdekt dat je op zwart zaad zit… Want vergeet nooit, romantiek kan soms erg in de papieren lopen en zeker als je het ver haalt, is het lekker…, nee, nee… dat gaat niet altijd op. Een kater is soms bij de prijs inbegrepen…

 

Jeugdige WATERMAN 

Gelukkig kies je niet voor de SSS, het chemische geluk…, Slikken, Spuiten en Snuiven… Je weet het, uiteindelijk word je daar nooit echt vrolijk van en zeker niet op termijn. Over de SSS praten we verder niet meer, dat is duidelijk. Wat minder helder is, is de beroepskeuze die je wilt maken. Luister daarbij vooral goed naar jezelf, jij kent jezelf het beste, jij weet wat je in je vingers hebt… Kies zelf voor je geluk, voor het beroep dat je wilt uitoefenen. Gelukkig in je werk zijn, betekent gelukkig als mens zijn. Het gaat allemaal lukken wat je van plan bent…, de sterren geven je extra kracht, mocht dat nodig zijn.

 

WATERMAN op jaren 

Er zijn wat bijzondere ontwikkelingen in de vruchtbare familie, de koude kant blijkt erg warmbloedig te zijn. De jongste in de familie gaat binnenkort ook voor een kleintje zorgen. Doe maar net of je het heel leuk vindt, Waterman… Het kan dat ze je om een bijdrage vragen in verband met de koop van een huis, dan is het voordeel dat je doof bent. Je hoort immers niet alles…

Vergeet vooral zelf niet te genieten, mogelijk word je gevraagd om koffie te serveren tijdens de hobby-avonden. Je bent gelukkig erg goed in je snor drukken, je hebt immers meer dan genoeg voor alles en iedereen gedaan in je leven. Het zou leuk zijn als je weer gaat schrijven, in kinderverhaaltjes was je altijd zo goed… Vooral omdat iedereen vaak zegt dat je zo kinderachtig reageert, lijkt de tijd meer dan rijp om kinderverhaaltjes uit je mouw te gaan schudden. Kinderen genieten daarvan, dat weet je…

 

WATERMAN 

Je gelukskleur: goudkleurig. 

De geluksdag van iedere maand: de 3de dag.

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: fluoriet, turkoois, angeliet.

Karakter- en persoonlijkheidskenmerken: creatief, vindingrijkheid, oorspronkelijk, perfectionistisch, gevoelsmatig, filosofisch.

 vis

VISSEN met relatie, (bonus)kinderen, (samengesteld)gezin…, het is wat, alle indrukken die je dagelijks krijgt en wel van alles en iedereen. Want oh, oh… Visje wat ben je toch gevoelig. Je lijkt soms net een espenblad, je trilt bij alles omdat je alle vibratie ervaart. De sterren zullen nooit tegen je zeggen, Visje, ga eens wat harder worden. Want wij weten dat dat niet gaat lukken, omdat iets dat zacht is nooit echt hard kan worden… De kosmos adviseert je wel om wat prioriteiten te stellen. Het klinkt misschien ingewikkeld maar is ook voor je gevoel best een beetje nodig… Je vindt alles altijd zielig, begrijpelijk, omdat je zo gevoelig bent. Maar je zou je kunnen voornemen, om bepaalde dingen waar je toch niks aan kunt doen, niet te diep in je gevoelsleven te laten doordringen. Hoe je dat kunt leren? Gewoon het bovenstaande nog een keer lezen, en wat dieper tot je laten doordringen wat er staat. En je weet het, de sterren hebben het beste met je voor. Je houdt dan meer energie over voor jezelf of wat andere leuke dingen, anders gaat je energie alleen maar zitten in meevoelen, meelijden en meeleven en kom je niet meer aan jezelf toe.

Het heelal wil het even hierbij laten wat goede raadgevingen aan gaat, want andere aardse zaken moeten ook de volledige aandacht van de Vis krijgen…, om een paar onderwerpen te noemen:  

ViSSEN wonen, geld, liefde en werk

Over liefde hoeven we het verder niet echt te hebben, want dat krijg je over het algemeen van alles en iedereen. Trouwens, je geeft ook veel liefde aan anderen. Je ziet vaak dat wat je geeft, je dikwijls ook weer terugkrijgt. Maar laten we ons niet te veel verliezen in filosofie of andere wijsgerige onderwerpen. Het is vooral zaak dat de Vis met de beentjes op de vloer blijft… Wonen, geld en werk… Het ligt in de lijn van de sterrenverwachtingen dat je een andere functie krijgt aangeboden waar je een smak meer geld mee kunt verdienen. Wel je eisen kenbaar maken, ook wat de secondaire arbeidsvoorwaarden betreft, je zeker niet bescheiden opstellen, want je bent je salaris dubbel en dwars waard. Je levert juist geld op voor de manager, directeur, eigenaar van het hele gebeuren. Het onderwerp wonen, je weet van jezelf dat je wat honkvast bent. Je geliefde zou het liefste verhuizen naar iets wat meer bij jullie stand past. Leg goed uit dat je erg gehecht bent aan de plek waar je woont, jezelf zeker niet wegcijferen, want je bent er zelf ook nog. En een weg terug is erg lastig…

Af en toe kom je in de greep van enige stress, ga dan ’s morgens vroeg met blote voeten door het natte gras hollen, een beproefde aanpak uit de tijd van de Romeinen, de Duitsers hebben die aanpak toen van ze afgekeken. En als je thuiskomt een sterke kop koffie nemen, dan kan je er weer tegen aan en een gevulde koek toe. Behalve natuurlijk als je aan de lijn bent of als je te druk van suiker wordt, net als je jongste in het gezin en helemaal vroeger. 

 

Alleenstaande VISSEN

Het kan zijn dat iemand in de werksfeer je een beetje aan het uitdagen is. Vind dat niet vreemd. Die persoon is namelijk in stilte verliefd op je. De signalen zullen steeds duidelijker worden, en als je alleenstaand wilt blijven, doe dan net of je het niet in de gaten hebt. Als je het best aantrekkelijk lijkt, trek de stoute schoenen aan en maak een afspraakje. Romantisch tafelen in de bedrijfskantine, dat dan weer niet want dat kan een afknapper worden, en staat er meteen een punt achter alles. Nee, gewoon buiten werk iets zoeken om bij kaarslicht te dineren. Trouwens, de collega’s kunnen het ook beter niet weten, vooral die ene interieurverzorgster ontgaat niks en voor je het weet ga je over de afdeling. De sterren zien uit het contact mooie ontwikkelingen voortkomen en wat zo leuk is, de sterren zien al een prijswinnende schoonmoeder voor je in het verschiet…, die je (te) graag van raad en daad voorziet. Meteen zeggen dat je daar niet zo van houdt is het meest raadzaam.

 

 

Jeugdige VISSEN

Hou er wel rekening mee dat je erg gevoelig bent geboren… en het zit ook nog in de genen. Opa, van vaderskant, snikte ook gauw om alles omdat ie veel zo zielig vond. Oma, van moederskant, droeg haar hart ook op de juiste plaats maar die neigde naar enige overgevoeligheid. Maar dan weet je het vast, je gevoeligheid is erfelijk. Wees in elk geval maar blij dat je niet als rotsblok bent geboren, want daar lopen er al zoveel van rond in de wereld.

Muziek, taal, zang en dans is je op het lijf geschreven, je hebt een royale portie charisma…, iedereen hangt het liefst aan je gevoelige lippen als je praat… En dat is soms best vermoeiend, zoveel aandacht. Maar alles went, of je vlucht de natuur in om rust te krijgen. Meezingen met de vogels werkt erg ontstressend voor je…

 

VISSEN op jaren 

Er zijn wat zaken die de sterren met je willen bespreken. Punt 1: Doe de dingen nu eens die je zelf wilt…, want je bent soms niet genoeg aan jezelf toegekomen. Iedereen wilde wat van je. Trek er met je geliefde op uit en doe eens wild, boek die tropische reis. En als je alleenstaand bent, verandering van spijs doet eten… In iedere stad een lieve schat…, daar heb je al zo vaak over gedroomd. Ga dat alleen niet in praktijk brengen, je bent bepaald niet iemand die van twee walletjes eet, trouwens daar ben je veel gevoelig voor. De sterren zitten een beetje met je te dollen hoor Visje…, vanuit het heelal proberen we je te stimuleren om uit je ouwe dag te halen wat erin zit. En dat is veel meer dan je soms denkt… Lekker genieten, is de beste mantra voor jou…! Geniet! Genieten*, genoten…, dan reis je straks als eeuwling vrolijk naar boven…

 

*Algemeen advies van mijn vriend Gakje, een boerengans, hij ziet niet helder en kijkt ook niet in de sterren maar hij heeft een boodschap voor alle tekens van de dierenriem: 'Ontloop personen die niet te genieten zijn, zuurpruimen, zwartkijkers, nepnieuwsvertellers, 'kletsjurken die steeds zeggen hoe slecht mens & wereld is...' zoveel mogelijk, ze verpesten je genot, eetlust en kunnen zelfs indigstie veroorzaken… Bezoek zoveel mogelijk eenzamen, bejaarden, nooddruftigen en andere slachtoffers van het leven om ze een hug te geven en als ze het goed vinden een kus... Maar dat deed je waarschijnlijk al... Sorry voor het voorgaande, daar sta ik om bekend om altijd maar weer de verkeerde dingen te zeggen op het verkeerde moment. Ik bedoel natuurlijk te zeggen dank wat je in 2024 allemaal weer gaat doen voor Mens & Dier'.

Dagdag Gakje 

 

 

VISSEN 

Je gelukskleur: zilverkleurig. 

De geluksdag van iedere maand: de 8ste dag.

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: amethist, opaal, aquamarijn.

Karakter- en persoonlijkheidskenmerken: gevoeligheid, inlevingsvermogen, vriendelijkheid, wijsgerig, spiritueel, vlijtig, soberheid. 

 

Oegstgeest, 29 oktober 2023

Horoscoop voor het jaar 2024

© Jan C. van der Heide

 hypnotherapeut, paragnost & coach

www.jancvanderheide.com

www.uitgeverijcitadel.nl

jancvanderheide@gmail.com

 

 
Wie is online
We hebben 28 gasten online
Radio Paravaria