Ik zou het liefste...
Ik zou het liefste...
 
paragnost_jan_c_van_der_heide.jpg
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. Het woord ‘Nieuwsbrief’ is misschien wat te groot uitgedrukt, de inhoud is meestal een enkel bemoedigend woord, een spreuk of een daghoroscoop.
Standen zon en maan
Leeuw
Zon in Leeuw
12 Graden
Schorpioen
Maan in Schorpioen
27 Graden
Eerste kwartier
Eerste kwartier
6 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home

2017 2017 Chinese Horoscoop 2017 2017

AddThis Social Bookmark Button

CHINESE HOROSCOOP 2017

DE RAT

1936/ 1948/ 1960/ 1972/ 1984/ 1996/ 2008

Liefde

De jonge Ratten zullen de liefde van hun leven tegen komen. Zelfs in bejaardenhuizen zullen onder stokoude Ratten idylles opbloeien. Voor de Rat staat alles in het teken van Liefde. Oude liefdes die je pad kruisen, nieuwe liefdes die onstuimige vlinders in de buik doen ontstaan. Alles is mogelijk.

Geld

Sommige Ratten geven geld uit als water omdat ze ook geld als water verdienen. Als dat niet zo is, oppassen. Debet en credit angstig goed in de gaten houden. En als je een gat in je hand hebt, een spaarpot eronder zetten.

Maatschappelijk/ Advies/ Tip

In alle rust gaan denken over meer woonruimte. De tijd is erg gunstig om te verhuizen. Via, via zal je een gouden tip krijgen voor nieuwe woonruimte. Dit jaar zal historie voor je schrijven Rat.

 *********

DE DRAAK

1928/ 1940/ 1952/ 1964/ 1976/ 1988/ 2000/2012

Liefde

De kans is heel erg groot dat je je Tweelingziel zult ontmoeten. Het is liefde op het eerste gezicht. Een herkenning uit een vorig leven, dat kan niet anders… En het bijzondere is, dat geldt voor alle Draken…. van jong tot oud. Je Tweelingziel wil je graag ontmoeten of misschien ben je daar al mee getrouwd. Of woon je ermee samen. Op liefdesgebied is het voor de Draak een feest of gaat dat worden.

Geld

Er komt een buitenkansje! Een goudschip  gaat bij je woning afmeren. Die reis komt opeens dichterbij. Plannen voor de verbouwing kan je ook maken, een nieuwe keuken, badkamer. Het kan allemaal niet op, heerlijk dat dromen over rijkdom.

Maatschappelijk/ Advies/ Tip

De tijd breekt aan voor huisje, boompje, beestje… Knopen doorhakken. Niet te bang zijn om je vrijheid te verliezen Draak. Je krijgt er veel voor terug.

*********

DE AAP

1932/ 1944/ 1956/ 1968/ 1980/ 1992/ 2004/ 2016

Liefde

Je hebt een luxe probleem. Er zijn de nodige personen die verliefd op je zijn. Je kunt kiezen… Kies voor de ware liefde, dat is het enige advies dat we hebben, anders ben je in de aap gelogeerd Aap!

Geld

Je geld niet aan ‘onnutte’ dingen besteden. En dat geldt voor de Apen van alle leeftijden. Laat het geld niet in je hand branden, niet gaan gokken. Geen enkele Aap is daar rijk van geworden. En het is natuurlijk niet de bedoeling om op een schoen en een slof te eindigen. Goed op je geld letten Aap, je kunt het maar 1x uitgeven. Als je daar allemaal op let wordt het een goed geldjaar.

Maatschappelijk/ Advies/ Tip

Er ligt een baan op je te wachten waarin je promotie kunt maken. Maatschappelijk gaat het je voor de wind. Op sommige momenten lijkt het wel of je alleen voor het geluk bent geboren Aap. Geniet er met volle teugen van, maar niet overmoedig worden. Je niet gaan gedragen of je de directeur zelf bent.

 *********

DE BUFFEL

1925/ 1937/ 1949/ 1961/ 1973/ 1985/ 1997/2009

Liefde

Via, via zal je aan iemand worden voorgesteld en je kunt aan niets anders meer denken dan aan die persoon. Er komt een romantisch vervolg, maar niet te hard van stapel lopen. Voor alles de tijd nemen.

Geld

Een nieuwe liefde heeft iets met geld te maken. Hij/zij is schatrijk of is dol op de rijkdom van een ander. Je creditcard niet uitlenen lijkt erg verstandig. En als je op al die zaken let wordt het een gouden jaar.

Maatschappelijk/ Advies/ Tip

In de familie worden de verhoudingen wat opgeschud. Vooral de handen niet branden aan ‘de koude kant’, zeker die ene blijft aanvoelen als een vrieskist al lijkt de buitenkant anders. In China zeggen we altijd: ‘Door veel rijstwijn te drinken verander je een os niet in een kip…’

*********

DE SLANG

1929/ 1941/ 1953/ 1965/ 1977/ 1989/ 2001/ 2013

Liefde

De oudere Slang kan beter wat voorzichtig zijn met een nieuwe liefde. De wonden van de oude liefde zijn nog niet helemaal geheeld. Maar voor de jonge Slangen zijn de liefdesnestjes gespreid… Ga maar lekker op avontuur, een vaste relatie kan altijd nog…. Of je moet die ene Buffel tegen komen, dan wordt het bijna vanzelf trouwen.

Geld

Dat wordt spaarpotten omkeren…. Af en toe kom je geld te kort door onvoorziene uitgaven voor: een onverwachte vakantie, kleren die je per se uit de etalage wilde hebben, schoenen, tassen, pakken. En aan alles hangt een prijskaartje. Maar gelukkig kom je op tijd tot bezinning.

Maatschappelijk/ Advies/ Tip

Een ver familielid laat uit den vreemde iets van zich horen en dat zal voorspoed brengen. Maar ook wat scheve ogen, achterklap zal even je deel zijn. Dat gaat van zelf over. Geniet van je geluk.

*********

DE HAAN

1933/ 1945/ 1957/ 1969/ 1981/ 1993/ 2005/ 2017

Liefde

Het wordt een jaar van meer dan voorzichtig proeven van de liefde. Je zult er dagelijks mee bezig zijn Haantje. De liefde van je dromen, de prins(es) op het witte paard is niet voorbij gegaloppeerd. Je hebt je handen er vol aan. Maar dat is alleen weggelegd voor de jonge Hanen. De oude Hanen verkeren wat de liefde betreft in de wachtkamer, staan op sterk water. Maar? Aan het eind van het jaar kunnen de oude Hanen weer vol aan de bak. Hoe dat komt? We verklappen het nog niet, je zult het zelf ondervinden. Maar toch even een tipje van de sluier oplichten: Een oude liefde oppoetsen voelt ook aan als nieuw…  

Geld

Je zit er warmpjes bij. Jazeker. Die tijden zijn al aangebroken of liggen in het verschiet. Bij scheppen komt het dan binnen. Alles kunnen kopen geeft een fijn gevoel. En als de gevulde schatkist er nog niet is? Gewoon blijven hopen, de hoofdprijs wordt niet alleen bij de buurman bezorgd. Let maar op!

Maatschappelijk/ Advies/ Tip

Ga die studie oppakken waar je altijd aan hebt gedacht. De tijd is er rijp voor en je krijgt er geen spijt van dat je de stap hebt gezet. Je zult in aanzien stijgen, de stille bewonderende blikken zullen je goed doen.

*********

DE TIJGER

1926/ 1938/ 1950/ 1962/ 1974/ 1986/ 1998/2010

Liefde

Diverse jonge Tijgers zullen hun hemelse liefde tegen komen. Ze verkeren dan ook regelmatig in de zevende hemel door zoveel geluk. Dat je dat mag overkomen, ja de Tijgers zijn bevoorrecht. De hoogbejaarde Tijgers zullen het van hun liefdesherinneringen moeten hebben. Alhoewel menig oude Tijger is dol op een groen blaadje…. Maar het predicaat ‘ouwe snoeper’ is meestal niet goed voor een Tijger.

Geld

Rijke Tijgers, vooral die van ‘oud geld’, gaan op hun centen zitten. Investeer in goede doelen, een ‘goed gevoel’ is ook goud waard. Tijgers die geen ‘liggende gelden’ hebben, gewoon blij zijn wat je hebt. Je zult niet te kort komen dit jaar.

Maatschappelijk/ Advies/ Tip

Een periode om voor je zelf te beginnen is aangebroken. Als zelfstandige kan je succes hebben. Er gewoon werk van maken, zonder dat je verder springt dan je polsstok lang is natuurlijk.

 *********

HET PAARD

1930/ 1942/ 1954/ 1966/ 1978/ 1990/ 2002/ 2014

Liefde

Paarden van alle leeftijden zullen hun droomvrouw/man tegen komen. De bestaande relaties van de Paarden krijgen extra liefdesenergie. Dit jaar staat in het teken van de liefde.

Geld

Er zal meer geld binnen komen dan dat er uit gaat. Je boert goed Paard. En als je tekort komt, een met de hand geschreven kasboekje doet wonderen.

Maatschappelijk/ Advies/ Tip

Het is niet uitgesloten dat er onverwachts gezinsuitbreiding komt, een jong hondje kan ook.

*********

DE HOND

1934/ 1946/ 1958/ 1970/ 1982/ 1994/ 2006

Liefde

De Honden zullen gelukkig zijn in de liefde. De vrijgezelle Hond verovert de een na de ander. Als je niet oppast Hond kan je er je dagtaak van maken.

Getrouwde Honden moeten niet steeds naar het gras elders kijken dat groener lijkt, want dat is maar schijn.

Geld

Niet alles is in geld uit te drukken. Als je honger hebt, geld is niet te eten om eens wat te noemen. Beschouw geld niet als bezit Hond, maar als een instrument om dingen te kopen. Nooit gierig zijn, laat het geld eens wat vaker naar een ander rollen. Koop een straatkrant.

Maatschappelijk/ Advies/ Tip

Maak de komende periode geen ruzie om kleinigheden. Laat je natuurlijke wijsheid het winnen van roddelpraatjes.

*********

HET KONIJN

1927/ 1939/ 1951/ 1963/ 1975/ 1987/ 1999/2011

Liefde

Het Konijn zal met volle teugen genieten van de liefde. Jeugdige en oude Konijnen, kunnen er maar niet genoeg van krijgen. Het adoreren van je geliefde. Dat gebeurt in reeds jarenlange relaties maar ook in kersverse verhoudingen. De liefde smaakt altijd naar meer…. Alleenstaande Konijnen, de langste tijd alleen is geweest, er komt een prachtige Geit op je pad of een slanke Buffel kan ook.

Geld

Er zullen onverwachte inkomsten je kas binnen stromen. Je hebt op het goede paard gewed.

Maatschappelijk/ Advies/ Tip

Adviezen zijn er om in de wind te slaan, maar als we je toch een goede tip mogen geven: leer een aap nooit klimmen want anders gooit hij de kokosnoten op je kop…. Je begrijpt wel wat we bedoelen of in de loop van het jaar zal het duidelijk worden.

*********

DE GEIT

1931/ 1943/ 1955/ 1967/ 1979/ 1991/ 2003/ 2015

Liefde

De Geit lijkt wat kieskeurig in de liefde. Weifelt en twijfel af en toe, zal ik dit of dat…. die of die of liever die of die. Niemand is volmaakt Geit. Zet je onzekerheid opzij en je doet de goede keuze, het wordt een prijswinnende liefde.

Geld

Uit onverwachte hoek zal een financieel geluk je deel zijn, het geld komt op een goed ogenblik. Spring rustig een gat in de lucht van blijdschap…

Maatschappelijk/ Advies/ Tip

Je mag best wat meer tijd aan je zelf besteden Geit, pak je hobby op!

*********

HET ZWIJN

1935/ 1947/ 1959/ 1971/ 1983/ 1995/ 2007

Liefde

De oude Zwijnen hebben de zaakjes goed voor elkaar. Met de liefde hebben ze geluk en blijven gelukkig. Menig jong Zwijn legt de lat wat de liefde betreft erg hoog, ze zoeken een schaap met vijf poten maar die zijn er niet. Niet alleen kijken naar knap of macho Zwijn, het gaat om de inhoud.

Geld

Niet rijker willen lijken dan je bent Zwijn. Dan ga je boven je stand leven. Blij zijn met wat je hebt, je doet het toch goed.

Maatschappelijk/ Advies/ Tip

Geen. Gebruik vooral je eigen creativiteit Zwijn, dan zwijn je weer goed door het jaar heen.

*********

©JanCvanderHeide

 
Wie is online
We hebben 121 gasten online
Muziek aan/uit

There seems to be an error with the player !

Radio Paravaria