Koningsdag..., de koninklijke familie...
Koningsdag..., de koninklijke familie...
 
Ik weet dat ik sluimerende talenten heb en die ga ik ontplooien...
Ik weet dat ik sluimerende talenten heb en die ga ik ontplooien...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Stier
Zon in Stier
19 Graden
Boogschutter
Maan in Boogschutter
17 Graden
Afnemende maan (Gibbous)
Afnemende maan (Gibbous)
18 dagen oud
Aantal bezoekers:

2024 VOORSPELLINGEN 2024

AddThis Social Bookmark Button

2024 VOORSPELLINGEN 2024

Oegstgeest

©Door Jan C. van der Heide

Als je voorspellingen leest moet je altijd bedenken, dat futurologie geen exacte wetenschap is, want het is gebaseerd op de factor X, dus vooraf niet meet- of weegbaar.

In de huidige barre tijden voor mens en wereld, zouden we eigenlijk alleen maar positieve voorspellingen mogen doen. Een toekomstbeeld van louter en alleen pure hoop, geloof en liefde. Waar kunnen we ons anders nog aan vastklampen...? Als er geen hoop meer is…, wat blijft er dan nog over…?

Want hoe droevig het ook is, ‘het ondermaanse’ is bepaald het paradijs niet. Immers het vergoten bloed van onschuldigen en zeeën van tranen zijn de hedendaagse gruwelijke en keiharde feiten…

En toch… ‘Als de liefde er niet was…!’ De heilige boeken van het Christendom, Islam en talloze andere geloven hebben het altijd en alleen maar over één begrip en woord, als de grootste en onoverwinnelijke kracht: ‘LIEFDE’.

Laten we ons met z’n allen aan dat onverwoestbare woord en de inhoud ervan vastklampen, al is het met de moed der wanhoop, want het zal uiteindelijk de enige weg blijken te zijn om mens & wereld te laten overleven…!

En je hoeft geen paragnost te zijn om dat scherp te zien…!

Een zoveel mogelijk positief 2024 toegewenst waarin we elkaar alsjeblieft liefdevol vasthouden en omarmen, afgezien van je kleur, geloof of cultuur… Je bent namelijk altijd welkom, want wie, welke aardse sterveling zou durven beweren dat je op aarde niet welkom zou zijn…?

Jan C. van der Heide

 

BIJ VOORUITZIEN HOORT EEN TERUGBLIK:

Enkele van mijn voorspellingen die in 2023 zijn uitgekomen:

*De cryptomarkt is in een impasse gekomen, maar cryptobeleggers moeten geduldig blijven en niet in paniek raken. Want in de cryptowereld zullen weer andere tijden aanbreken en bedragen door het plafond heen schieten.

*Inflatie en deflatie nemen ernstige vormen aan. Verdergaande recessie ligt om de hoek.

*Rusland zal zich vooral begerig gaan richten op de grondstoffen in Afrika…

*Het Nederlandse kabinet gaat het in 2023 niet langer redden. Het gebrek aan enige competentie en daadkracht wordt steeds schrijnender. Het persoonlijke moddergooien wordt in het Haagse tot kunstvorm verheven.

*Er wordt straks in de (nabije) toekomst massaal gebruik gemaakt van de nieuwe energie: waterstof.

*Trump heft zich vanzelf op en krijgt nog meer vernederende rechtszaken aan zijn broek, waarbij zeer delicate zaken over hem aan het licht komen.

*De hele stikstofproblematiek gaat op de schop want de berekeningen blijken met een vork uitgevoerd te zijn. De cijfers kloppen totaal niet. Voor de Nederlandse boeren gaat er daarom hoop gloren.

*Vlees zal een luxeproduct worden, omdat steeds meer boeren zich gaan richten op het biologisch dynamisch produceren. De roep vanuit het publiek wordt steeds duidelijker om vriendelijker met de natuur en dieren om te gaan.

 

VOORSPELLINGEN 2024

*Omzigt vergt te veel van zichzelf, daardoor moet hij regelmatig ‘in retraite’.

*Het zal een centrumrechts kabinet worden. BBB levert stemmen in, PVV groeit stormachtig, GL/PvdA krijgt van de kiezers een draai om de oren.

*Na de verkiezingen zal het een zeer zware formatie worden, de moeilijkste ooit in de parlementaire geschiedenis. 

*‘In de sterren staat geschreven’, Omzigt moet goed aan zijn geestelijke welzijn denken en daarom geen premier worden, hetzelfde geldt voor Wilders want in die functie valt hij niet meer te beveiligen. Caroline van der Plas heeft veel zelfkennis, is goudeerlijk en weet van zichzelf dat ze voor een premierfunctie niet in de wieg is gelegd. 

*De naam Mona Keijzer zal in de loop van de tijd steeds vaker worden genoemd om premier te worden. Er wordt ook steeds vaker geopperd om nieuwe verkiezingen te houden, wegens onverenigbaarheid van karakters van fractieleiders. Er dreigt een totale Haagse poppenkast te ontstaan, het lijkt wel alsof niemand beseft waar het in de kern om draait.  

*Het loodzware en geldverslindende ambtenarenapparaat kan door technische aanpassingen doeltreffend uitgedund en kort worden teruggesnoeid. Kunstmatige intelligentie doet verder zijn intrede en kijkt mee in de ambtenarenwereld. Uiteindelijk kunnen robots het werk van ambtenaren efficiënter, sneller en beter doen. Hierdoor zullen toeslagenaffaires niet meer zo makkelijk voorkomen en onhaalbare wetten op tijd worden afgeschoten.

*Opmerkelijke ontdekking over de achtergrond van het ongeluk met prinses Diana, want een doorslaggevend aspect blijkt over het hoofd gezien te zijn.

*Timmermans krijgt het erg moeilijk. Begrijpt hij de Nederlanders, begrijpen de Nederlanders hem? Brusselse Timmermans blijkt op allerlei niveaus niet compatibel met de in de breedte en diepte enigszins veranderde Nederlandse volksaard. Vragen en nog eens vragen rispen overal in medialand op. Want wat weten we echt van zijn Brusselse tijd? Er is veel te weinig in volle openheid gesproken over zijn voorgeschiedenis, want zijn vertrek naar Nederland is opeens wel heel snel gegaan, een adhoc-beslissing. De linkse en rechtse media gaan diep spitten…

*In het Midden-Oosten komt een tweestaten oplossing, Israël en Palestina met een strikt eigen bestuur. Niemand kan het zich nu, en wel op geen enkele manier voorstellen, maar het Palestijnse en Israëlische volk, Palestina en Israël zullen ooit over vele jaren de bakermat van vernieuwing zijn! Deze twee hoog intelligente volken zullen dan samen een nieuwe Siliconvalley vormen. Maar dan veel positiever, socialer en opbouwender in het mondiaal delen van kennis. Op wetenschappelijk, maatschappelijk en humaan terrein zullen ze in absolute zin baanbrekend zijn. Vooral op het gebied van milieu, geneeskunde, vervoer en astronomie. Ze bestrijken in de breedte en diepte het wetenschappelijke terrein. Een voorbeeld voor de totale wereld tot wat intelligentie doordrongen van humaniteit op termijn kan leiden! Grote Palestijnse en Israëlische geesten laten hun stem horen, gegroeid als ze dan zijn door menselijkheid en mededogen…

*Onverwachte ontwikkelingen rond de verkiezing van de president USA. Een medische aangelegenheid zal een bepalende rol spelen.

*Een aantal historici spit steeds diepgaander in het leven van prins Bernhard, randgebieden rond de stadhouders brief worden blootgelegd en de zoektocht gaat onvermoeibaar verder in een nog niet eerder geopend buitenlands archief.

*De Oekraïne krijgt financieel steeds minder steun van het westen, want de Russen hebben zich als mollen ingegraven en zijn niet te verjagen. Er zal een staakt het vuren komen in de Oekraïne. Er gaan onderhandelingen plaatsvinden en wel op basis van de nieuwe grenzen, de huidige bezette gebieden en De Krim. Poetin zal daar nooit vertrekken of De Krim opgeven. De Oekraïne heeft geen keuze, want de geldkraan uit de ondersteunende landen gaat steeds verder dicht. De matig draaiende wereldeconomie is een belangrijke oorzaak. De VS en elk Europees land krijgen steeds meer moeite om het eigen land economisch en financieel op de been te houden.

*Het aantal faillissementen in Nederland zal een dramatisch hoogtepunt bereiken. De voedselbanken kunnen de aanvragen niet meer aan en er wordt zelfs een stop ingesteld. Middelgrote bedrijven, kleine zelfstandigen en ZZP’ers zijn in feite al failliet. Vele ondernemers leven onder het absolute bestaansminimum. Prijsstijgingen voor voedsel rijzen de pan uit. Protesten van jongeren, ouderen, studenten en werkenden: overal verheffen mensen hun stem en wel op duidelijke wijze. De maat is voor velen vol…

*Kleine aardbevingen met tussenpozen in de Noordzee, waardoor de stuwkracht van het water toeneemt en de golfslag hoger wordt.

*De eerste voetbalwedstrijden met robots, zullen gaan plaatsvinden. Of de data van die wedstrijden zullen gepland worden. Daarbij zijn de talenten van mannelijke en vrouwelijke topvoetballers in de robots-software en hun virtuoze balcreativiteit verwerkt.

*Over robots gesproken, oorlogen zullen in de verre toekomst worden uitgevochten door robots. Bij oorlogen zijn de burgers altijd het grootste slachtoffer. Het publiek pikt het niet meer. De wapenindustrie gaat in de ban. Het opofferen van onbetaalbare en onvervangbare levens van mensen is immers een schunnige schande.

*Calamiteit rond verlengde auto van koning Willem Alexander. Prinses Amalia zal haar andere plannen ontvouwen en daar blijkt veel karakter uit.

*Mijn voorspelling, op YouTube van 11 februari 2012 over de toekomst van het Verenigd Europa lijkt steeds duidelijker te worden… hier onder kan je klikken om het filmpje te bekijken… https://youtu.be/yn1lMJwyXfc

*Privacy stelt helemaal niks meer voor. Die ligt namelijk op straat en wel alle gevoelige facetten van je leven. Diverse computerbestanden zijn namelijk ingenieus aan elkaar geknoopt. Steeds meer mensen trekken daarom preventief de accu uit hun smartphone. Eigentijdse nihilisten laten zich uit elk databestand schrappen. Nieuwe generaties krijgen straks hun privacy wel weer terug.

*Drones zo groot als vliegen doen hun intrede, ze zijn multi inzetbaar in of buiten huis.

*Prins Harry krijgt door heimwee gedreven steeds meer de neiging om zijn koffers te pakken en af te reizen naar Engeland. En dat gaat in de toekomst ook daadwerkelijk gebeuren. Hij kan totaal niet wennen in de Amerikaanse plastic maatschappij.

*Kickbokser Rico Verhoeven zal worden voorgedragen voor een lintje.

*Criminelen krijgen het moeilijk door een nieuw elektronicawapen… Een verdekt opgesteld simpel apparaatje schiet volledig geruisloos een chipje af in het lichaam van de dader van een crimineel feit: verkrachter, roofovervaller of inbreker. De crimineel merkt er totaal niets van dat er een chipje in zijn lichaam is geschoten. Het gaatje waardoor de chip naar binnen kwam is namelijk zo groot als een prikje van een mug. Zelfs op de meest eenvoudige smartphone kan de gechipte dader worden getraceerd en door de politie worden opgehaald. Het apparaat wordt al als de vinding van de eeuw beschouwd. Een iets duurdere versie van het chippende apparaat maakt gebruik van onzichtbare, onuitwasbare chipvloeistof en is net zo efficiënt maar de vloeistof is een half jaar niet te verwijderen. In de nabije toekomst zullen elektronische enkelbanden verdwijnen en wordt er gebruik gemaakt van de chipvloeistof.

*Machtswisseling in Rusland. Het Kremlin wankelt op de fundamenten nadat Rusland dreigde kernkoppen op de langeafstand raketten te zetten.

*Showbizz-figuren zien hun inkomsten dalen door ontwikkelingen op geluidsgebied, de kunstmatige intelligentie blijkt mooiere en beter te beluisteren muziek en liedjes te arrangeren en componeren dan een mens. De muziekrobot wordt een geduchte concurrent.

*Later in de historie zal blijken dat Biden een wereldoorlog heeft weten te voorkomen.

*De Arabische landen gaan zich richten op het fabriceren van waterstof.

*Er zal in de oorlog Oekraïne/ Rusland gebruik worden gemaakt van een kleine magnetische elektriciteitsbom. Alle elektronica wordt plat gelegd. De haven van Rotterdam krijgt er een voorproefje van, als met een ultra kleine magneetbom de haven wordt plat gelegd.

*Niet de kernreactoren lopen gevaar door terroristische aanslagen, maar centra van internet en andere informatica. De wereld blijkt veel kwetsbaarder dan men ooit voor mogelijk heeft gehouden.

*Er komt steeds meer weerzin tegen vervuiling door reclames op tv en op internet. TV en het volledige internet wordt door een bedrijf, waar Chinees, Engels en Spaans de voertalen zijn, tegen een geringe betaling volledig advertentie vrij gemaakt. Hetzelfde techno bedrijf kan je computer voorzien van een beschermend schild waardoor misbruik van je pc absoluut onmogelijk wordt gemaakt.

*Papieren tijdschriften en kranten verdwijnen niet langer geleidelijk, maar het gaat opeens heel snel, komend jaar komt er al een belangrijk keerpunt in. Niemand had het zo snel verwacht.

*Een nieuwe generatie jongeren staat op. Zij richten een jongerenpartij op, niet polariserend, gericht op het zoeken van een compromis en de humaniteit hoog in het vaandel heeft staan. Jongeren die verantwoording durven nemen voor mens en natuur…, de aarde heeft er schreeuwend behoefte aan, om samen op weg te gaan naar een betere wereld…

 

©Jan C. van der Heide

 
Wie is online
We hebben 17 gasten online
Radio Paravaria