Ik ben altijd vriendelijk naar een ander...
Ik ben altijd vriendelijk naar een ander...
 
paragnost_jan_c_van_der_heide.jpg
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. Het woord ‘Nieuwsbrief’ is misschien wat te groot uitgedrukt, de inhoud is meestal een enkel bemoedigend woord, een spreuk of een daghoroscoop.
Standen zon en maan
Tweelingen
Zon in Tweelingen
13 Graden
Weegschaal
Maan in Weegschaal
12 Graden
Eerste kwartier
Eerste kwartier
7 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Vragen aan Jan K.S. te N: Ik ben K., een 46-jarige man, getrouwd, twee kinderen en heb gelukkig werk. Dat is allemaal goed...

K.S. te N: Ik ben K., een 46-jarige man, getrouwd, twee kinderen en heb gelukkig werk. Dat is allemaal goed...

AddThis Social Bookmark Button

Beste Jan,

Ik ben K., een 46-jarige man, getrouwd, twee kinderen en heb gelukkig werk. Dat is allemaal goed. We hebben een fijn gezin en huis. Sinds enige tijd ben ik me gaan verdiepen in het spirituele en paranormale. Vaak heb ik zelf voorgevoelens. Dat had ik als kind al, dingen die nog uitkomen ook. Iedere maand ga ik naar een bijeenkomst waar overledenen doorkomen en allerlei boodschappen hebben. Laatst kreeg ik een boodschap van een overleden tante dat ik met mijn handen moest gaan werken, moest gaan genezen. Dat ik dat kon. Maar als ik eerlijk ben, ik ben erg onzeker en denk dat ik zoiets niet kan. Ik ben van beroep lasser, versta mijn vak, werk altijd met mijn handen. Geestelijke dingen heb ik me nooit zo in verdiept, maar door een toevallige ontmoeting met een oude vriend praatten we over die geestelijke onderwerpen. Ik ben er door gegrepen en wil daar in verder gaan. Maar er zijn zoveel mensen die van alles zeggen, ik weet niet meer wat ik moet denken of geloven. Soms twijfel ik heel erg. Gelukkig kan ik er wel met mijn vrouw over praten. Ze begrijpt me goed. Maar hoe moet ik me nou verder ontwikkelen op geestelijk en spiritueel gebied?

Heb jij misschien voor mij adviezen, je zou mij daar erg mee kunnen helpen in mijn ontwikkeling.

Ik hoop van je te mogen horen.

Vriendelijke groeten, 

K. S. te M.

 

Antwoord

Beste K.,

Je brief en vragen heb ik met belangstelling gelezen. In het spirituele, alternatieve en paranormale veld zijn inderdaad een ongekend aantal stromingen. Dus zienswijzen. De ene zegt dit en de ander dat... Wie verkondigt de waarheid, wat is waar? Ik zou het niet weten. De waarheid ligt in ieders ziel omsloten... Het antwoord zit in je eigen geest. Duizend mensen of overgegane personen kunnen zeggen dat je de gave tot genezen hebt. Dat je 'het' in je handen hebt... Maar als je het zelf niet voelt of ervaart, wordt het wat lastig. Als eerste dus zoveel mogelijk bewust worden van je zelf..., van je eigen geest ,ziel, diepste binnenste.. Je heel beeldend voorstellen bijvoorbeeld dat je je vlijtige en sterke handen op het hoofd van iemand legt die pijn heeft... Wat voel je dan? Ervaar je een diepste gevoel van intense liefde om die mens van zijn pijn af te helpen? Zie je kleuren uit je handen stralen of voel je een ongekende warmte? Indien je iets van het voorgaande herkent heb je een soort basis houding van helpen, troosten, kracht geven.

Als vertrekpunt is een goed, helpend, troostrijk innerlijk belangrijk. Maar met een warm hart alleen kan je mensen niet helpen. Kennis opdoen is ook van groot belang. Lassen kon je ook niet meteen, heb je ook moeten leren. Een mens dient ergens te beginnen. Dus cursussen, workshops volgen, studies, boeken lezen over spiritueel, esoterisch, paranormaal terrein. Er zullen cursussen tussen zitten, waar je het totaal niet mee eens bent wat de lesstof betreft. Prima! Daar leer je alleen maar van, dan weet je namelijk hoe het niet moet! Welke opleiding je ook volgt, blijf altijd je hersens gebruiken en je gevoel. Zodra iemand verkondigt honderd procent zeker te weten hoe het geestenrijk eruit ziet, het hiernamaals? Wat het ware geloof is? Beschouw dergelijke docenten als grappenmakers. Indien een mens zaken met stelligheid gaat verkondigen als we het over spirituele, paranormale, esoterische onderwerpen hebben, is het geen mens meer maar God zelf geworden. Weliswaar een mens lijdend aan een 'goeroe-syndroom'. In alle bescheidenheid kunnen we alleen maar van elkaar leren. Of we moeten het over pure wetenschap hebben. Bijvoorbeeld medische zaken. Hoe zit het menselijk lichaam in elkaar? Dat is een kwestie van feitenkennis die iemand zich door studie moet eigen maken. Weten bijvoorbeeld waar een nier zit, wat een nier doet en dat die niet opeens is verhuisd naar je hoofd. Bij de meeste mensen zit hij op een andere plaats. En wanneer iemand met zijn genezende handen van iemand af moet blijven omdat een medemens met fysieke klachten in eerste instantie gewoon naar de huisarts moet.

Het is bijvoorbeeld uiterst kwalijk indien een genezer een suikerpatiënt denkt te kunnen genezen met een vaag kruidenmengseltje... Het getuigt van een bijna misdadige onkunde. Of dat een magnetiseur zich verbeeldt een zwaar aangetaste alvleesklier eventjes kerngezond te kunnen 'strijken'. 

Op zich zelf is je twijfel en onzekerheid erg gezond. Mensen die zich verbeelden alles te kunnen, zich zelf ernstig overschatten, gaan meestal erg slordig en onzorgvuldig met hun medemens om. En kunnen onherstelbare fouten maken. 

Mijn advies beste K., verzamel zoveel mogelijk kennis en je warme en liefdevolle hart zal je verder de weg wijzen. En dat in combinatie met je gezonde verstand..., een prachtig team.

Je kunt altijd een afspraak maken aan de praktijk, dan praten we mondeling verder over een aantal zaken. En kan ik puttend uit mijn ervaring je mogelijk nog een aantal tips geven.

En misschien wil je mij iets vertellen over je vakmanschap als lasser, ik leer graag van mijn medemens, ze hebben mij ieder geval wijzer gemaakt.... 

Spirituele kracht, positiviteit toegewenst..., vrede en alle goeds... 

Hartelijke groetjes,

Jan C. van der Heide
hypnotherapeut en paragnost

 
Wie is online
We hebben 117 gasten online
Muziek aan/uit

There seems to be an error with the player !

Radio Paravaria