Ik vind mezelf...
Ik vind mezelf...
 
paragnost_jan_c_van_der_heide.jpg
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. Het woord ‘Nieuwsbrief’ is misschien wat te groot uitgedrukt, de inhoud is meestal een enkel bemoedigend woord, een spreuk of een daghoroscoop.
Standen zon en maan
Kreeft
Zon in Kreeft
13 Graden
Schorpioen
Maan in Schorpioen
5 Graden
Eerste kwartier
Eerste kwartier
7 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Vragen aan Jan Esther V. te M.: Ik heb besloten je een vraag te stellen omdat het geen mij overkomen is me niet met rust laat, helaas

Esther V. te M.: Ik heb besloten je een vraag te stellen omdat het geen mij overkomen is me niet met rust laat, helaas

AddThis Social Bookmark Button

Beste Jan,

 

Ik heb besloten je een vraag te stellen omdat het geen mij overkomen is me niet met rust laat, helaas. 

Ik ben via een kennis op de hoogte gebracht van een man die tarotlegging doet. Deze kennis had een goede ervaring bij deze man opgedaan. Ik heb eigenlijk niet zo veel met tarotkaarten maar had toch besloten deze man te bellen voor een afspraak. (mede vanwege dat ik voor mijn moeder, die beginnende is met het hanteren van tarotkaarten, op zoek ben naar een betrouwbare leraar op dit gebied, dacht ik dat het handig zou kunnen zijn deze man eens voor een legging te bezoeken). Achteraf is dat eigenlijk iets wat ik niet zomaar doe, en is het ontzettend ondoordacht van mij geweest. Ik ben iemand die het leuk vindt om een paranormaal beurs te bezoeken maar ben heel selectief met wie ik contact maak... Daarnaast is mijn moeder zelf ook heel goed in staat om hulp te zoeken als zij daar behoefte aan heeft... dus ja achteraf kan ik er van alles over zeggen...).

Enfin, ik ben dus naar deze man toe gegaan voor een sessie (samen met mijn zus) en dit is met recht iets wat ik NOOIT had moeten doen! Mijn zus ging eerst en ik mocht wachten in de gang. Daar wachtende had ik al een naar gevoel, ik voelde me ineens niet lekker en ik rook een brandlucht... Ik heb zelfs nog even rond gekeken of er niet daadwerkelijk brand was. 

Toen was ik aan de beurt. Ik had geen specifieke vragen en hij vertelde mij dat hij een legging zou doen die het komende jaar voor mij in kaart zal brengen. Nou de kaarten lagen nog maar net op tafel en toen kwam de boodschap:

Deze man vertelde mij namelijk dat over 4 a 5 maanden er een ommekeer zou plaatsvinden en dat ik moest weten dat dat namelijk mijn dood zal zijn!! Ik ben mij echt rot geschrokken en mijn primaire reactie was dan ook totale paniek... Ik ben een vrij 'nuchter gevoelsmens' en kan best wat hebben maar dit had ik absoluut niet aan zien komen... Sterker nog ik heb hier helemaal niet om gevraagd. Na de eerste schrikreacties ben ik op zijn interpretatie ingegaan door te zeggen dat dit absolute waanzin is om tegen iemand te zeggen... Deze man bleef echter volhouden dat hij eerlijk en open wilde zijn en bleef maar doorgaan over zijn interpretatie... Ik heb gevraagd welke kaarten hij dan gezien had die dit vertelden en hij noemde 'de weg' en 'de muizen'... (ik heb overigens zelf alleen maar de kaarten geschud, hij heeft zelf deze kaarten getrokken) ... Ik zag de link niet met zijn interpretatie en zei tegen hem dat het ook iets anders kan zijn wat mijn leven kan veranderen. Hij reageerde dat dat ook een mogelijkheid zou zijn (hij zei; 'je kunt ook gaan scheiden of de loterij winnen dan verandert ook alles') maar bleef er verder bij dat ik me vooral moet voorbereiden op mijn plotseling overlijden. ('Waarschijnlijk in een ongeluk met mijn een auto' vertelde hij er nog triomfantelijk bij), .... Verder heeft hij nog heel veel meer dingen verteld maar dat wilde ik eigenlijk al niet meer horen.... Ik had ook niet meer de kracht om weg te lopen uit deze sessie. 

Ik heb hier geen woorden voor en ben helaas echt van de kaart. Ik probeer met alle macht boven zijn woorden te gaan staan en het helemaal van me af te zetten maar ik heb hier ontzettend veel moeite mee... Vooral ook omdat die kennis die mij over hem verteld heeft, heel veel aan hem heeft gehad en alles wat hij haar heeft verteld ook uitgekomen is! De mensen in mijn omgeving die ik dit verteld heb reageren ontzetten lief en zeggen dat ik deze man absoluut niet moet geloven. 

Beste Jan, ik zou heel graag jouw interpretatie horen van dit verhaal ... Dit kan toch niet??? Alleen het feit al dat hij dit heeft verteld zegt toch eigenlijk al dat hij onkundig is ? Heb jij dit al eens eerder gehoord dat mensen dit hebben meegemaakt?

Het liefst hoor ik natuurlijk dat zijn interpretatie totaal fout is want dit wil een mens toch helemaal niet weten?? Maar het blijft in mijn hoofd spoken.. Hoe kom ik van mijn nare gevoel af?? Ik weet dat ik in een jaar terecht kom van veranderingen maar niet iets zoals dit! Dat ik over vier maanden dood ga...! Ik ben 30 jaar, gezond, heb een mooi leven, een lieve man en een zoontje van 4 jaar en ik hoop nog heel wat jaren mee te kunnen... Nu ik dit zo op schrijf krijg ik het weer moeilijk. 

En wat kan ik doen om te voorkomen dat hij dit bij meerdere mensen zal doen? 

Ik hoop dat mijn verhaal niet te warrig overkomt want ik merk dat ik het lastig vind het duidelijk en gestructureerd te verwoorden. 

Ik hoop dat je een mogelijkheid ziet om mij een reactie te geven. 

met vriendelijke groet,

Esther V. te M.

 

 

Antwoord

 

Beste Esther,

 

Sluit je ogen, reis naar de toekomst en stel je voor dat je je achter/achter-kleinkind op de arm hebt en dat je het lieve wichtje een heel zacht en teder zoentje op de wang geeft....!

Want dat gaat de realiteit worden! 

Esoterisch, spiritueel getinte woorden zijn nu niet van toepassing om mijn mening te geven over de inhoud van je mail. Een geschoffelde, een exponent uit de geestelijke onderwereld die kaarten legt, jaagt iemand de stuipen op het lijf over sterven en dood. Gewoon rechttoe en rechtaan is mijn visie: Een schunnige schande, de uitspraken van de geflipte kaartlegger. Geestelijke milieuvervuiling, inhumaan, verderfelijk indien de ene mens tegen de ander zulke dingen zegt. De vunzig ranzige uitspraken van de kaartlegger op een papiertje zetten, een ritueel van maken en samen met je man dat papier verbranden, in het toilet gooien en doortrekken. En dat was het... 

Mogelijk heeft hij zijn eigen dood haarscherp voor ogen gehad? Helaas worden er soms zulke onacceptabele zaken tegen mensen gezegd. Ik kan er een boekje mee vullen wat ik in de afgelopen jaren heb gehoord. 

Ik weet nog een jongen van toen 17 jaar, een helderziende zei tegen hem: 'Jij kan je doodshemd alvast klaar leggen want je zal niet oud worden'. Weet je hoe oud deze jongen is geworden? Hij is pas overleden en is 84 jaar geworden. Van jongen naar grijsaard, na een leven lang van een zeer goede gezondheid te hebben genoten. De bewuste helderziende is jaren geleden zelf overleden, op relatief jonge leeftijd. 

Wel zou ik de bewuste tarotlegger een pittige brief schrijven. En dat hij voortaan in zijn, voor zover die er is, toekomst, 'dood & verderf-verhalen' voor zich dient te houden. En als hij niet naar deze wijze raad wil luisteren, zal hij vermoedelijk 'oogsten wat hij zaait'. Namelijk ANGST! Verscheurende angsten in hem zelf dan, al is het tijdens de laatste seconde van zijn leven.... 

Ik begrijp beste Esther dat je de uitspraken niet prettig vindt, ze zijn zoals gezegd beneden alle peil. Maar neem ze als kennisgeving aan en ga weer over tot de orde van dag. Als voorbeeld het volgende. In overdrachtelijke zin is er enige vergelijking mogelijk. Leven betekent gezondheid en ziekte. We gaan toch ook niet iedere minuut van de dag zitten te bedenken welke enge ziektes we kunnen krijgen? Dan zouden we toch geen leven meer hebben.

Zo is het ook met uitspraken van sommige mensen. Het is te vergelijken met braaksel, dus de vuilcontainer openen, al het negatieve er in storten en naar de vuilnisbelt ermee. 

Beschouw de uitspraken van de tarotlegger als een boze droom, zoals bekend zijn vele dromen eveneens bedrog en dikwijls te waanzinnig voor woorden.... 

Esther geniet van je gezin, je lieve man en wolk van een kindje. Vele jaren in volle harmonie, liefde en voorspoed op weg naar je honderdste verjaardag en de prachtige titel van 'overgrootmoeder'. 

Spirituele positiviteit, liefde, warmte, kracht, vrede en alle goeds.... toegewenst! 

Hartelijke groetjes, 

Jan C. van der Heide
hypnotherapeut en paragnost

 

 

Naschrift: De beschreven kaartlegger is bepaald niet maatgevend voor het spirituele, paranormale veld. Tallozen in de alternatieve wereld verrichten met ongekend veel liefde en warmte hun prachtige ambacht. Meer dan een enkele keer komt het voor dat er tegen mensen dood & verderfverhalen worden verteld. Indien je als cliënt(e) ooit bij zo'n 'esoterische' figuur terecht komt. Tijdens de sessie gewoon opstaan en weggaan zonder te betalen.... U hoeft namelijk niet te betalen voor geestelijke milieuvervuiling. Voor horror, doodsaankondigingen, gruwelziekten die zogenaamd in je persoonlijke leven in het verschiet liggen, ga je natuurlijk niet naar een paragnost, helderziende of kaartlegger. Als we dood mochten gaan, dan merken we het wel. En indien we gemeen ziek worden proberen we zo gauw mogelijk weer beter te worden. Het klinkt wat simplistisch, maar zo simpel is het. Gewoon genieten per dag. Dat we ziek kunnen worden is duidelijk en dat we ooit dood gaan is zeker. Dat zien we dan wel tegen die tijd... Iemand heeft ooit gezegd: 'Leef iedere dag of het je eerste of laatste ware...'. Daar zit eigenlijk alles in.

 

Iemand is rijp voor diepte psychologische behandeling indien hij of zij een ander mens door 'helderziende uitspraken' de stuipen op het lijf jaagt.... Al was het maar 1 dag verpest van een kostbaar iets dat 'leven' heet...

 
Wie is online
We hebben 155 gasten online
Muziek aan/uit

There seems to be an error with the player !

Radio Paravaria