Ik vind mezelf...
Ik vind mezelf...
 
paragnost_jan_c_van_der_heide.jpg
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. Het woord ‘Nieuwsbrief’ is misschien wat te groot uitgedrukt, de inhoud is meestal een enkel bemoedigend woord, een spreuk of een daghoroscoop.
Standen zon en maan
Kreeft
Zon in Kreeft
13 Graden
Schorpioen
Maan in Schorpioen
5 Graden
Eerste kwartier
Eerste kwartier
7 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Vragen aan Jan K.M. te S.: Laatst zei een helderziende tegen mijn vriendin...

K.M. te S.: Laatst zei een helderziende tegen mijn vriendin...

AddThis Social Bookmark Button

Beste Jan,

Ik ben een vrouw van 21 jaar en heb een aantal vragen. Regelmatig kom ik op paranormale beurzen. Het is mij opgevallen dat veel helderzienden, paragnosten nadrukkelijk naar mij kijken als ik langs hun stands loop. Of ze iets tegen me willen zeggen. Hoe zou dat komen?

Een aantal keren is mij gezegd dat ik de gave van genezen en helderziendheid heb. Maar ik voel me veel te onzeker en kan me dat gewoon niet voorstellen.

Het is voor mij allemaal erg verwarrend, ik weet niet wat ik er mee moet. Ik zou best met mensen willen werken, maar weet nog niet hoe. Heb jij voor mij een advies?

Groetjes,

S. K. te L.

 

Antwoord:

 

Beste S.,

Je vragen zijn iets kort. Eigenlijk zou ik wat meer achtergrond informatie van je moeten hebben. Maar uitgaande van je vragen? Waarom de helderzienden, paragnosten naar je kijken als je langs hun stands loopt? Een logische verklaring zou zijn:

  1. omdat ze op dat moment niks anders te doen hebben.
  2. mogelijk ben je een sfeervol ogende (aura)verschijning. Als je het idee hebt dat ze je ‘iets’ willen zeggen? Stap de volgende keer op een zo ‘kijkende’ paragnost af en stel de vraag: ‘Wilt u mij misschien iets zeggen of heeft u een boodschap voor mij?’ Ik persoonlijk geloof namelijk in een duidelijke benadering in geval van vragen.

Paragnosten hebben tegen je gezegd dat je de gave van helderziendheid en genezen hebt. Wat dat betreft heb ik bij zulke ‘u heeft de gaven’ opmerkingen een duidelijke mening Voor mij is het hetzelfde als iemand tegen je zegt: ‘Water is nat’. Natuurlijk heb je ‘de gaven’. Ieder mens wordt geboren met een zeker helderziend vermogen en genezende handen. De vraag is: ‘Wat wil je ermee doen?’ Als iemand er ‘iets’ mee wil doen? Dat betekent veel lezen over deze onderwerpen. Workshops bijwonen, studies volgen.

Met een warm hart alleen kan je mensen niet helpen. Je moet weten waar je het over hebt. Kennis van zaken hebben.

In ‘het wild’ kom je weleens mensen tegen die zeggen alle informatie, kennis, feiten uit de sferen, hemel door te krijgen. Alleen putten uit ‘Die Bron’ lijkt me een beetje gevaarlijk in de esoterische, psychosociale/ medische, alternatieve hulpverlening.

Je bent heerlijk jong beste S. Ga je in alle rust oriënteren. Vraag je af: welke opleiding zou eventueel bij me passen? Praat met allerlei mensen, steek overal je licht op. En! Blijf altijd je EIGEN hersens en gevoel gebruiken, laat je niks aanpraten. Jij, ik of een ander heeft nooit de wijsheid in pacht.

Ik wens je alle positiviteit toe vervuld van wijsheid.

Hartelijke groetjes,

Jan C. van der Heide
Hypnotherapeut en paragnost

 

Vraag: (via email ontvangen)

 

Beste Jan,

Ik vraag me vaak af, helderzienden, paragnosten, paratherapeuten worden die nooit moe van alle ellende die ze ‘zien’ en horen? Misschien is daar geen antwoord op te geven, maar ik ben er wel benieuwd naar.

Groetjes,

J. L. te V.

 

Antwoord:

Beste J.,

Dank voor je bericht. Of paragnosten, paratherapeuten nooit moe worden van alle ellende die ze horen en ‘zien’?

Hoe groot ellende ook is, het is de kunst om op zoek te gaan naar een lichtpuntje. Al is de nacht nog zo zwart, er straalt altijd wel ergens een ster of een verdwaald vuurvliegje. Een 'baken’ in het duister. Als een therapeut ‘moe wordt’ van alle ellende is hij/zij aan vakantie toe. Het enige dat wij met z’n allen kunnen opgeven is de ‘Moed’. Moedig blijven is vaak van levensbelang voor ieder mens. Of je nu cliënt of therapeut bent.

En net zoals verduisterende wolken voor de zon. De zon zal altijd weer ééns doorbreken... Zo is het ook vaak met ellende, er zal ooit weer een beetje betere tijd aanbreken. Optimisme is een waardevol goed in het leven. Sommigen vinden zo’n opstelling ‘simpel’ en dat is weer hun probleem...

Hopelijk begrijp je nu een beetje hoe het bij een paratherapeut zit, een kwestie van moed en geloof.

Hartelijke groetjes,

Jan C. van der Heide
Hypnotherapeut en paragnost

 

 

Vraag

 

Beste Jan,

Laatst zei een helderziende tegen mijn vriendin dat ze niet ouder dan veertig jaar zou worden. Hoe vind jij zulke uitspraken? Mijn vriendin was door die uitspraak helemaal van de weg af. 

Vriendelijke groeten, 

K.M. te S.

 

Antwoord

 

Beste K.,

Vreselijk! Hoe kan de ene mens zoiets tegen een ander zeggen? Een zeer verdrietige, bijna criminele uitspraak! De ellende van gesproken of geschreven woorden, je kan ze nooit meer ongedaan maken. En dan te bedenken dat je vriendin nog met haar achterkleinkinderen op de arm zal en kan lopen. In het verleden had iemand van een kind gezegd dat hij niet ouder dan 16 jaar zou worden. Het is inmiddels een man van 69 jaar in volle gezondheid. Zeg maar tegen je vriendin: ‘Vaak zien koffiedikkijkers niet altijd even helder’. 

Praat maar veel met je vriendin, dat helpt! 

Sterkte en het allerbeste. 

Hartelijke groetjes en vooral aan je vriendin,

Jan C. van der Heide
Hypnotherapeut en paragnost

 
Wie is online
We hebben 194 gasten online
Muziek aan/uit

There seems to be an error with the player !

Radio Paravaria