Ik vind mezelf...
Ik vind mezelf...
 
paragnost_jan_c_van_der_heide.jpg
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. Het woord ‘Nieuwsbrief’ is misschien wat te groot uitgedrukt, de inhoud is meestal een enkel bemoedigend woord, een spreuk of een daghoroscoop.
Standen zon en maan
Kreeft
Zon in Kreeft
13 Graden
Schorpioen
Maan in Schorpioen
5 Graden
Eerste kwartier
Eerste kwartier
7 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Vragen aan Jan M.B. te N: Nadat ik uw rubriek had gelezen heb ik besloten u een belangrijke vraag te stellen

M.B. te N: Nadat ik uw rubriek had gelezen heb ik besloten u een belangrijke vraag te stellen

AddThis Social Bookmark Button

Beste Jan,

Nadat ik uw rubriek had gelezen heb ik besloten u een belangrijke vraag te stellen.

In de zomer van 1998, toen ik mij aan het losmaken was uit een lange relatie, droomde ik over een man wiens gezicht ik niet kon zien. Hij hielp mij uit een benarde positie en ik voelde me erg veilig bij hem. Sindsdien viel ik iedere nacht in slaap door deze droom halfbewust te herhalen en putte ik er moed en geruststelling uit.

Na een tijd bemerkte ik dat, vooral in moeilijke situaties, ik het gevoel had dat deze man schuin achter mij stond. Omdat het goed aanvoelde en me wederom sterkte was ik hier erg gelukkig mee.

Sindsdien is het gevoel alsmaar sterker geworden en komt het vooral op moeilijke momenten of wanneer ik langer alleen ben naar voren. Toch is er iets veranderd. Naast de enorme steun die ik eruit haal voelt het ook pijnlijk. Ik vind het moeilijk te omschrijven maar het is of deze man ontzettend veel van me houdt maar hij me heel erg mist. En ik mis hem in de zin dat ik hem graag wil kunnen zien en aanraken, of liever: wil ik hem in deze wereld ervaren.

Het is of ik hem ken van lang geleden en het gemis maakt het zo verdrietig.

Een tijdje geleden lag ik 's nachts weer half slapend aan hem te denken toen ik een koude vrouwelijke stem hoorde schreeuwen: 'Laat hem los, je maakt een levende zombie van hem'.

Ik snap er niets meer van. Is dit nu een product van mijn fantasie, is het een persoon uit deze wereld die aan me trekt of is het daadwerkelijk iets uit de andere wereld? En hoe ga ik hiermee om? Het lijkt me oneerlijk hem uit mijn hoofd te zetten, na alles wat hij voor me heeft gedaan. Ik heb een sterk gevoel dat ik hier iets mee moet. 

Misschien kunt u mij een eindje op weg helpen?

Alvast heel erg bedankt voor uw antwoord.

Met vriendelijke groet,

M.B. te N.

Antwoord:

 

Beste M.,

Dank voor toezending van één van je meest gevoelige gedachten en ervaringen in je leven. Namelijk een dergelijke 'verschijning van een man'. We zullen het met uiterst respect stapsgewijs bespiegelen, behandelen.

Hopelijk heb je je intussen met zo min mogelijk emotionele 'kleerscheuren' uit de langdurige relatie, met de man van vlees en bloed, kunnen losmaken. Een relatie beëindigen betekent meestal een vorm van een rouwproces ondergaan. Vaak diepgrijpend en verdrietig! 

'De geestelijke man' die je uit een benarde positie hielp, zou je 'beschermengel' kunnen zijn. Je zult daar ongetwijfeld ook zelf aan hebben gedacht. Het komt vaak voor dat iemand teruggaat naar de herinnering, naar de 'topervaring' van een dergelijke 'verschijning'. Het geheim van gedachten is, hoe meer je aan een bepaalde gedachte denkt hoe meer kracht het zal krijgen. Iemand kan zelfs over een bepaalde verschijning gaan dromen... Hem of haar in het dagelijkse leven gaan 'voelen'. De steun die iemand eraan kan ontlenen. Tot er een pijnlijke situatie en ontwikkeling kan ontstaan, door een bepaalde vorm van eenzaamheid. Een vrouw in jouw situatie heeft natuurlijk het liefst een partner van vlees en bloed. Logisch. Jouw onderbewustzijn registreert alles haarscherp, wil jou in bescherming nemen tegen een eventuele obsessieve ontwikkeling, verwoord in de zin: 'Laat hem los, je maakt een levende zombie van hem'. 

Het signaal om je gedachten te gaan herinventariseren! Bepaalde stappen te gaan nemen. Onder andere het schrijven van je brief aan mij. Zoek een vriendin of vriend uit om je hele verhaal tot in alle details te vertellen. Uit je hart. Praat, vertel aan iemand je diepste gevoelens over de 'verschijning'. Zodat je een harmonisch plaatsje kan vinden voor de bijzondere ervaring met de man in de geest. Je kreeg een soort 'geschenk' uit de hemel. En dat was het! Richt je heel bewust verder op het leven in het hier en nu. Heel tastbaar. Je zult dan een liefdevolle man in vlees bloed tegen komen... Kan je hem vertellen over je mooie ervaring met de verschijning die je ooit had... Het is wel zaak dat het een man is die je ervaring 'begrijpt'. Anders lijkt het me niet zo'n type voor je.

Als je over een poosje gaat samenwonen of misschien zelfs trouwen, lijkt het me leuk een kaartje van je te mogen ontvangen.

Sterkte en alle positiviteit toegewenst. 

Met vriendelijke groeten,

Jan C. van der Heide
hypnotherapeut en paragnost

 
Wie is online
We hebben 135 gasten online
Muziek aan/uit

There seems to be an error with the player !

Radio Paravaria