Ik vind mezelf...
Ik vind mezelf...
 
paragnost_jan_c_van_der_heide.jpg
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. Het woord ‘Nieuwsbrief’ is misschien wat te groot uitgedrukt, de inhoud is meestal een enkel bemoedigend woord, een spreuk of een daghoroscoop.
Standen zon en maan
Kreeft
Zon in Kreeft
13 Graden
Schorpioen
Maan in Schorpioen
5 Graden
Eerste kwartier
Eerste kwartier
7 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Vragen aan Jan M.B. te A..: Kort geleden had ik deze 'droom', waarvan ik denk dat hij belangrijk is

M.B. te A..: Kort geleden had ik deze 'droom', waarvan ik denk dat hij belangrijk is

AddThis Social Bookmark Button

Beste Jan, 

Kort geleden had ik deze "droom", waarvan ik denk dat hij belangrijk is. Ik behandel mezelf dagelijks met Reiki, waardoor ik zo nu en dan bijzondere reacties heb, zoals ook deze "droom". 

Ik ben ergens in een huis met een groep vrouwen, we dragen kleurige rokjes en vestjes van wol en kennen elkaar schijnbaar heel goed.

Dan gebeurt er iets, we zijn in gevaar, het is te laat om te vluchten. Water komt er aan stromen en de vijand komt er aan. We gaan allemaal in een soort geul liggen. We krijgen ieder een pil om in te slikken. We zijn nu niet bang meer, want de pil zal ons snel doen inslapen. We gaan dicht tegen elkaar aan liggen. Dan komen de Duitsers binnen. Om me heen beginnen ze mensen dood te schieten. Ik ben bang, maar blijf kalm. Ze komen bij mij. Ik ben wel suffig maar nog niet dood, ik zeg tegen mezelf dat ik nu hulp nodig heb. Ik begin in mezelf te bidden en vraag of ik geen pijn hoef te lijden. Dan schiet een Duitser met z'n mitrailleur door mijn lichaam van beneden door het midden, dwars door mijn hoofd, dan schieten ze lang op m'n hoofd. Ik voel alleen een soort zachte, vage pijn.

Dan ben ik schijnbaar nog niet dood. Ik bid nog steeds. Ze slepen me naar een andere plek ergens half onder een tafel en schieten nog een tijd door mijn schedel. Dan voel ik hoe langzaam de energie in mijn lichaam verandert en ik word wakker, verbaasd, verbijsterd. 

Ik heb hiervoor enkele boeken gelezen waarin onder andere werd beschreven hoe iemand teruggaat naar vorige levens.

Kan dit mijn vorige leven geweest zijn?

Toen ik wakker werd "wist" ik als het ware even dat het zo geweest moet zijn, maar nu twijfel ik.

(Ik ben sinds ik overspannen ben geweest bang voor harde geluiden, muziek, beat, brommers). 

Ik heb deze gruwelijke "droom", vreemd genoeg als positief ervaren, als een geschenk. 

Met vriendelijke groeten, 

M.B. te A.

 

 

Antwoord:

 

Beste M., 

Je brief heb ik met belangstelling gelezen. Een dergelijke droom kan je op een aantal manieren verklaren. Misschien heb je deze droom gehad in de Mei-herdenkingsdagen, je zou dan kunnen spreken over "dagresten".

Ik persoonlijk geloof dat iemand zijn of haar droom het beste zèlf kan proberen uit te leggen. Je leert er dan het meest van.

"Kan dit mijn vorige leven geweest zijn?", vraag je aan mij. Dergelijke dromen kunnen zeker verwijzen naar een vorig leven. Maar niemand kan dat voor honderd procent bewijzen, dat hoeft ook niet. Je praat over je eigen gevoel en dat is het belangrijkste. Regelmatig steekt "twijfel" de kop op en vraag je je weer af: "Is dat wel mijn vorig leven?" Dat is op zich zelf heel logisch. Zuiver met je verstand denken zaait twijfel. "Voelend denken" zal twijfel wegnemen. Deze droom kan zeker een diepere ondergrond hebben, waarvan de wortels eventueel in een vorig leven liggen. Je zou altijd een reïncarnatie-sessie kunnen overwegen dat kan bijzonder verrijkend zijn, inzicht en begrip verdiepen. 

Ik wens je in dìt leven in ieder geval veel succes en geluk toe. 

Met vriendelijke groeten, 

Jan C. van der Heide
h
ypnotherapeut en paragnost

 
Wie is online
We hebben 146 gasten online
Muziek aan/uit

There seems to be an error with the player !

Radio Paravaria