Ik sta eenzaam en alleen in het leven...
Ik sta eenzaam en alleen in het leven...
 
paragnost_jan_c_van_der_heide.jpg
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. Het woord ‘Nieuwsbrief’ is misschien wat te groot uitgedrukt, de inhoud is meestal een enkel bemoedigend woord, een spreuk of een daghoroscoop.
Standen zon en maan
Tweelingen
Zon in Tweelingen
10 Graden
Maagd
Maan in Maagd
1 Graden
Jonge maansikkel (Crescent)
Jonge maansikkel (Crescent)
4 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Vragen aan Jan D.D. te H.: Vijf jaar geleden is mijn vader overleden. Nu lees ik veel in boeken over 'bijna-dood-ervaringen'

D.D. te H.: Vijf jaar geleden is mijn vader overleden. Nu lees ik veel in boeken over 'bijna-dood-ervaringen'

AddThis Social Bookmark Button

Beste Jan,

Vijf jaar geleden is mijn vader overleden. Nu lees ik veel in boeken over"bijna-dood-ervaringen", dat mensen door familieleden worden opgewacht in het hiernamaals.

Maar stel nu dat ik over (hoop ik een groot) aantal jaren sterf, en stel nu dat mijn vader dan inmiddels al weer gereïncarneerd is, dan kan hij mij toch niet opwachten?

Hij heeft dan een nieuw lichaam waarin hij gereïncarneerd is.

Ik geloof zeer zeker dat reïncarnatie bestaat. Maar kunt je mij zeggen hoe dit nu zit?

Bij voorbaat heel hartelijk dank.

Met vriendelijke groeten, 

D.D. te H.

 

Antwoord

Beste D.,

De vraag die je stelt is heel boeiend en er bestaan talloze theorieën die de gestelde vraag kunnen beantwoorden. Ik leg de nadruk op theorieën, want eigenlijk is elke theorie "waar of onwaar", het blijft namelijk denkwerk van mensen. Niemand kan zijn of haar theorie op wetenschappelijke, wettige en overtuigende manier bewijzen. Het voorgaande feit is zeker een punt om in je achterhoofd te houden, indien we spreken over de geest, reïncarnatie, "het paranormale".

Maar goed, enkele theorieën zal ik hierna volgend beknopt weergeven. Na de dood blijft een ziel tussen de vijftig en honderd jaar in het hiernamaals, voordat reïncarnatie plaatsvindt. Indien een ziel "thuis komt" in de hogere sferen van het geestenrijk zal hij/zij daar vele honderden jaren mogen vertoeven. Maar voordat ik verder allerlei theorieën ga aanhalen. Ik begrijp je angst wel. Je hebt van je vader gehouden, hij is overleden. En als jij sterft -hopelijk leef je nog lang in volle gezondheid- is je vader misschien net geïncarneerd en kan hij je niet in het hiernamaals begroeten.

Ik kende mensen die overleden toen ze 92, 96 en 101 jaar waren, hun vaders en moeders waren al vele tientallen jaren geleden gestorven. Maar de vader en/of moeder stonden wel vlak naast het doodsbed om hun inmiddels hoog bejaarde kinderen te verwelkomen in de geest.

Ik zal de man van 47 jaar nooit vergeten. Zijn vader was overleden toen hij zes jaar was. Op z'n sterfbed riep de zoon: "pap ik kom". Er zat wel ruim veertig jaar tussen. De literatuur staat vol van dergelijke "gevallen". Ik vraag me af, waarom zou jouw vader je niet over een heleboel jaren verwelkomen in de geest? Stel dat hij toch geïncarneerd zou zijn, dan hoor jij op je stervensmoment misschien wel hemelse muziek dat alles goed maakt. Of wellicht komt de beste vriend van je vader je halen?

Beste D. jouw en je vader's ziel zijn uniek, gelijkgestemde zielen zullen elkaar altijd in de sfeer ontmoeten. Of dat nu tien, vijftig of honderd jaar duurt, maakt niet uit. Tijd is een aards en geen hemels probleem. Geniet intussen van het leven op aarde, de hemel, je vader en andere dierbaren wachten op je in welke vorm dan ook.

Een positief leven toegewenst,

Jan C. van der Heide
hypnotherapeut en paragnost

 
Wie is online
We hebben 112 gasten online
Muziek aan/uit

There seems to be an error with the player !

Radio Paravaria