Ik vind mezelf...
Ik vind mezelf...
 
paragnost_jan_c_van_der_heide.jpg
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. Het woord ‘Nieuwsbrief’ is misschien wat te groot uitgedrukt, de inhoud is meestal een enkel bemoedigend woord, een spreuk of een daghoroscoop.
Standen zon en maan
Kreeft
Zon in Kreeft
13 Graden
Schorpioen
Maan in Schorpioen
5 Graden
Eerste kwartier
Eerste kwartier
7 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Vragen aan Jan H.v.S. te D.: Al enkele jaren heb ik last van depressies. Vooral de afgelopen twee jaren ben ik regelmatig suїcidaal

H.v.S. te D.: Al enkele jaren heb ik last van depressies. Vooral de afgelopen twee jaren ben ik regelmatig suїcidaal

AddThis Social Bookmark Button

Beste Jan

Al enkele jaren heb ik last van depressies. Vooral de afgelopen twee jaren ben ik regelmatig ernstig suïcidaal. Hoewel ik eigenlijk helemaal niet dood wil. (Ik heb twee kinderen die bij mijn "ex" wonen) lukt het me maar niet om een gevoel van zinvol bestaan/ de goede levenswijze te vinden. Ik heb al veel geprobeerd: psychotherapie, mineralen, Reiki, Bachbloesems, meditatie, astrologie. Het helpt wel, maar toch niet voldoende om die "aanvallen" te voorkomen of om er goed mee om te gaan. Ik heb ook veel hoofdpijn, slaapproblemen en soms eetproblemen (niet kunnen eten).

Misschien kunt U mij helpen om uit deze afschuwelijke situatie te komen, want erg veel langer kan ik het zo niet uithouden.

Met vriendelijke groeten,

H. v. S. te D.

 

Antwoord

Beste H.,

Om te beginnen aardige briefschrijfster wat heb je een mooi, fijnzinnig en warm handschrift. Volgens grafologische tendensen ben je ongetwijfeld een gevoelvol, behulpzaam en sociaal gericht mens. Eén ding is zeker, personen met een zachte inborst hebben het wat moeilijker in deze wereld dan "betonblokken" die met oogkleppen rondlopen. Maar gevoelsmensen kunnen ook hun weg in de maatschappij en zich zelf leren vinden. Hypnotherapie is bijvoorbeeld een waardevolle therapievorm om uit te zoeken waar een angst, doodsgedachte, fobie vandaan komt.

In jouw geval denk ik met name aan de scheiding... Hoe heb je die verwerkt, heb je daar voldoende over gepraat, gehuild? Ik zou niet durven beweren dat daar je problemen vandaan komen, ik denk en voel echter met je mee. De praktijk wijst uit dat scheidingen emotioneel zeer diepgrijpend zijn en diepe wonden slaan. In sommige gevallen blijven het open wonden, die wonden laten genezen tot een litteken kan het bestaan weer een beetje leefbaar maken.

Je schrijft dat je suïcidaal bent, begin niet aan deze laatste reis! Ik ken zoveel mensen met ongekend grote problemen, het zou heel stil in de wereld worden als al deze mensen naar de hemel zouden gaan. Met andere woorden, problemen kan je hier en nu oplossen! Soms is het nodig om wat medicatie toe te passen. Een bepaalde stof aan de hersenen toevoegen, waardoor iemand wat makkelijker uit het depressiedal kan klauteren. En dan verder met hypnotherapie je talenten, mogelijkheden, waardevolle persoonlijke eigenschappen in je zelf laten opbloeien. In je innerlijke schatkamer op zoek gaan..., je zal zeer verrast zijn over de braakliggende mogelijkheden.

Op een bepaalde manier verkeer je in een geestelijke nood. Ik verbeeld me niet je door een klein stukje tekst over de innerlijke problematiek heen te tillen. Eén ding stel ik duidelijk, via je brief ben je op mijn weg gekomen. Voor mensen in nood staat mijn deur altijd open. Je kan me dus altijd opbellen, langs komen voor sessies..., praten we samen. Richten we ons samen op de toekomst en sta je niet alleen in je groei naar "beter voelen".

Heel veel sterkte en kracht toegewenst,

met vriendelijke groeten,

Jan C. van der Heide
Hypnotherapeut en paragnost

 
Wie is online
We hebben 180 gasten online
Muziek aan/uit

There seems to be an error with the player !

Radio Paravaria