Ik vind mezelf...
Ik vind mezelf...
 
paragnost_jan_c_van_der_heide.jpg
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. Het woord ‘Nieuwsbrief’ is misschien wat te groot uitgedrukt, de inhoud is meestal een enkel bemoedigend woord, een spreuk of een daghoroscoop.
Standen zon en maan
Kreeft
Zon in Kreeft
13 Graden
Schorpioen
Maan in Schorpioen
5 Graden
Eerste kwartier
Eerste kwartier
7 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Vragen aan Jan P.L. te V.: Ik zou niet van me zelf durven zeggen dat ik paranormaal ben

P.L. te V.: Ik zou niet van me zelf durven zeggen dat ik paranormaal ben

AddThis Social Bookmark Button

Beste Jan,

Ik heb van jongsaf aan belangstelling voor paranormale onderwerpen. Het schijnt in de familie te zitten. Mijn oma had ook de gave van het zien. Ik zou niet van me zelf durven zeggen dat ik paranormaal ben. Toch heb ik soms een bepaald gevoel dat uitkomt. Zo als laatst van mijn zwager. Hij had gesolliciteerd en dacht dat hij die baan niet zou krijgen. Mijn 'gevoel' was 'je krijgt de baan wel'. En hij kreeg die baan. Tijdens verjaardagen is het paranormale regelmatig het onderwerp van gesprek. Laatst hadden we in de familie een discussie dat iemand niet paranormaal kan worden maar met die gave wordt geboren. De discussie liep nogal hoog op.

Eén deel van de familie denkt dat je met de gave wordt geboren. De anderen denken dat je het kan ontwikkelen. We kwamen er niet uit. Wij hebben toen afgesproken dat we deze vraag aan jou voorleggen. Jij weet van deze dingen veel af, bent zo'n beetje de toonaangevende, paranormale expert in Nederland. Zou je ons uit de droom kunnen helpen? Weet jij hoe het zit? We kijken naar je antwoord uit.

Hartelijke groeten, P. L. te V.

Antwoord

Beste P.,

Of je familie droomt? Zowel de ene en/of de andere helft? En ik ze uit een vermeende droom kan helpen? Ik zou het niet durven beweren. Tevens zou ik mij zelf geen 'paranormale expert' durven noemen. Trouwens wat is dat voor een soort beestje?Om concreet op je vraag in te gaan: a) 'Wordt iemand met paranormale gaven geboren?' b) 'Kan je paranormale gaven ontwikkelen?'Waarschijnlijk is het allebei juist. Mijn vertrekpunt is a): ieder mens wordt geboren met een paranormaal vermogen. Iedereen beschikt over een zekere intuïtie.

Het is volgens mij namelijk een algemeen, menselijke eigenschap. Ik vergelijk intuïtie wel eens met muzikaliteit. De één is erg muzikaal, de ander wat minder. Maar muziek maken kunnen we allemaal op onze eigen manier. En als we het over 'het paranormale' hebben, 'het waarnemen', 'het schouwen', dan ben ik dus geneigd om te zeggen: 'in Nederland wonen ongeveer 16 miljoen potentiële paragnosten'.En wat je b-vraag betreft: 'Kan je paranormale gaven ontwikkelen?'. Ik denk hierop met een volmondig 'ja' te kunnen antwoorden. En ik kan het nog motiveren ook! De mens heeft de 'neiging' of misschien wel de 'natuurlijke gave' om op twee benen te lopen. Hoe vaker het peutertje het probeert om op twee benen te lopen... Hoe beter het op een gegeven ogenblik gaat!

Hoe verrukkelijk! Het meisje of jongetje zal op een gegeven moment door de kamer heen rennen. Terwijl het kleintje ondertussen misschien wel fantasierijk denkt te kunnen vliegen... Dit alles door het fenomeen 'vallen en opstaan'. Eindeloos proberen om te lopen... Hevel het 'paranormaal vermogen' over naar vallen en opstaan. Proberen en trainen! Topsporter word je ook niet binnen één dag. Het is een kwestie van oefenen.Men zegt weleens: 'in de zomer leer je schaatsen en in de winter zwemmen'. Het onderbewustzijn kan ons helpen bij het 'schouwen'. Het is een kwestie van er bewust mee bezig te zijn en aan de andere kant 'overlaten...' Een vorm van 'anti-denken', mediteren of welk woord je er ook aan wilt geven. Leren luisteren naar je 'gevoel'.

En op een bepaalde manier is het een zaak van durven! Praten over je gevoel! Inzichten, diepere, waarnemende emoties uiten, vergt een zekere moed. Het is een zaak van je kwetsbaar opstellen. Soms zitten in die 'gevoelvolle waarnemingen' aspecten van helderziendheid, telepathie, voorschouw.Voor de duidelijkheid en om de zaak scherp te stellen. In wetenschappelijke zin is het vooralsnog niet te bewijzen of iemand wel of niet met een paranormale gave wordt geboren. Een al of niet heftig (twist)gesprek erover voeren is dus zinloos. En zonde van de tijd, goede sfeer en energie. Het enige dat we kunnen doen is voor elkaar en elkaars standpunten, zienswijzen respect tonen. (Zelfs voor de Christenen die paranormaal duivels vinden). Met als basisvertrekpunt dat niemand de wijsheid in pacht heeft. En zeker niet als we het over 'het paranormale' hebben. Van elkaar proberen te leren is mogelijk de enige vruchtbare houding.

En beste P. of ik jou of je familieleden met het bovenstaande uit de droom heb geholpen? Ik denk het niet. Zoals ik al schreef wie heeft het verlossende woord? Ik ken wel een heleboel mensen die 'denken te weten' hoe 'het paranormale', de sferen, hier boven in elkaar zit. Ja zelfs (bijna) 'alles' weten. Maar dat is weer een heel ander verhaal. Om hun 'absolute waarheid' te aanvaarden ben ik misschien te nuchter of een te grote dromer? Als we het over dergelijke onderwerpen hebben zijn er geen experts. Ook geen goeroes. In wezen weten wij allen weinig als het over spiritualiteit, paranormaal gaat. Mijn devies is: zelf denken en voelen! Je eigen waarheid ontdekken. En er samen over praten!Veel geluk, wijsheid toegewenst op je esoterische, spirituele levenspad en ook de hartelijke groeten aan je familie.

Met vriendelijke groeten,
Jan C. van der Heide

 
Wie is online
We hebben 152 gasten online
Muziek aan/uit

There seems to be an error with the player !

Radio Paravaria