Ik sta eenzaam en alleen in het leven...
Ik sta eenzaam en alleen in het leven...
 
paragnost_jan_c_van_der_heide.jpg
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. Het woord ‘Nieuwsbrief’ is misschien wat te groot uitgedrukt, de inhoud is meestal een enkel bemoedigend woord, een spreuk of een daghoroscoop.
Standen zon en maan
Tweelingen
Zon in Tweelingen
10 Graden
Maagd
Maan in Maagd
1 Graden
Jonge maansikkel (Crescent)
Jonge maansikkel (Crescent)
4 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Vragen aan Jan N.v.G. te R.: Ik wilde u mijn droom waar ik al jaren mee zit voorleggen...

N.v.G. te R.: Ik wilde u mijn droom waar ik al jaren mee zit voorleggen...

AddThis Social Bookmark Button

Beste Jan,

Ik wilde u mijn droom waar ik al jaren mee zit voorleggen. Het is nu alweer meer dan vijftien jaar geleden dat ik in bed lag. Mijn man leefde toen nog. Er kwam een grote rode bol op mij af (ik lag in bed), de deur stond open. De angst die ik had werd hoe langer hoe erger naar mate die vurige bol op mij af kwam. Ik kon niets meer doen. Wel kneep ik in de arm van mijn man om hem wakker te maken. Maar die bleef ook liggen. Maar toen de bol van mij vandaan ging wilde ik mee. Zoals eerst de angst was, was het verdriet eens zo groot en dat blijft maar bij me. Zo zijn er nog meer dromen. En hoop ik dat ik die ook aan u mag doorsturen, daar ik niemand heb om erover te praten, wel in mijn geest.

Maar dat is anders dan dat er iemand voor je zit. Ik hoop dat ik op antwoord mag rekenen en meerdere malen u mag schrijven. Zo hoop ik dan wat meer zekerheid te krijgen en dat schuldgevoel dat ik alles verkeerd doe in dit leven en eens hoop kwijt te raken. Misschien heeft u wel raad voor mij. Mag ik u hartelijk danken voor het lezen en hoop de weg te mogen vinden om te weten wat ik moet doen.

Hartelijke groeten, N. v. G. te R.

Antwoord

Beste N.,

Misschien mag ik je regel nog even aanhalen: 'en dat schuldgevoel dat ik alles verkeerd doe in dit leven...'.Deze zin spreekt mij aan: 'Dat ik alles verkeerd doe in dit leven'. Ik persoonlijk denk er geregeld aan: "Doe ik dit of dat wel goed...?". En om zo'n proces gaat het volgens mij in het bestaan: "Je dingen afvragen, helder, duidelijk bewust zijn van je eigen denken, gevoelens en handelen!".Ik troost mij altijd met de privégedachten: 'De grootste heilige is nog goed voor duizend zonden per dag....', laat staan een gewone sterveling.

En bedenk beste N. iemand doet dingen nooit alleen maar verkeerd! Dat geldt dus ook voor jou. Heb je weleens een lijstje gemaakt van de dingen die je goed doet en hebt gedaan?Om terug te komen op je droom en dromen, onder andere de vurige, rode bol. Je hebt op een "bepaald niveau" ervaren dat er "iets" zou gebeuren. Zo'n "ervaring" zal je altijd óók de kracht geven om dingen te verwerken. Je verdriet, angst, gevoelens van verlatenheid.

Op grond van mijn ervaring heeft een rode, witte of anders gekleurde bol dikwijls met een ingrijpende gebeurtenis te maken. Wellicht was het een voorteken van het overlijden van je man? In dergelijke bollen zitten eveneens positieve, krachtgevende elementen. Troostend en helend voor de mens die zo'n bol heeft mogen aanschouwen. Misschien zou je je eens anders kunnen richten op de rode, vurige bolherinnering. Ga de bol met andere ogen bekijken, je zal er dan vele positieve krachten in ontdekken en aan kunnen ontlenen.

Ik wens je heel veel kracht toe.

Met vriendelijke groeten,
Jan C. van der Heide

 
Wie is online
We hebben 68 gasten online
Muziek aan/uit

There seems to be an error with the player !

Radio Paravaria